Skocz do zawartości
slawomirdyl

A ja już wyleczyłem się z LED dlaczego ?

Rekomendowane odpowiedzi

1. Te lampy tracą 17 % wartości przez rok po 3 latach mamy połowe

dla zainteresowanych badania na Politechnice Gdańskiej oczywiście mowa

o Chinach

2. Myślę ża za około miesiąć przedstawie lampę DIY LED o zupełnie innej konstrukcji na LED Citizena stracą 20 % przez 10 lat

3. Wentylatory, komputer w lampie tak jak sterowanie temp. barwną to

to mit, po co te bajery ? No chyba że chcemy mieć bajer przed sąsiadami,

regulując temp barwną zmniejszamy ilość światła tak jak w żarnikach o innej tem. barwnej.

4. Pole naświetlenia bardzo małe ok 40-50 cm na jedną lampę. Wniosek jedna lampa LED to ok 60 x 60 cm2

5. Przy tak wysokich kosztach zakupu myślę że to beznadziejna inwestycja.

6. Przyszłość należy do LED myślę że to kwestia 2 lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez uwazam ze na LEDy jeszcze za wczesnie,sens bedzie kupowac jak bedzie w czym wybierac,bo teraz to za bardzo nie ma w czym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sławek możesz gdzieś zamieścić sprawozdania z tych badań - z ciekawością bym sobie obejrzał....?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proste że tak ja mówiłem już wcześniej popieram wasze wypowiedzi za 2-3 lata będzie wiadomo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sławek możesz gdzieś zamieścić sprawozdania z tych badań - z ciekawością bym sobie obejrzał....?

Nie ma problemu podaj dane techniczne oraz producenta wszystko się da wyjaśnići i zbadać nie mam zamiru negować czegoś co jest przyszłością

ale nadal myślę że to Never ending story

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o Chinach

Wytłuściłem i pogrubiłem najbardziej istotną informację bo jak znam życie zaraz zrobią się z igły widły i okaże się że WSZYTKIE ledy są gówno warte i zacznie się chryja. Dlatego proszę was o czytanie ze zrozumieniem :)

Sławku no interesują mnie te ledy które badali - nie znam producenta itd - ale chyba wiedzą co badali no nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wytłuściłem i pogrubiłem najbardziej istotną informację bo jak znam życie zaraz zrobią się z igły widły i okaże się że WSZYTKIE ledy są gówno warte i zacznie się chryja. Dlatego proszę was o czytanie ze zrozumieniem :)

Sławku no interesują mnie te ledy które badali - nie znam producenta itd - ale chyba wiedzą co badali no nie ?

Co do Chinoli to myśę że badali babkę piaskową ale zastanawi mnie fakt dlaczego atakujesz ja napisałem tylko o faktach badań podaj,dane a wtedy będziemy prowadzić dyskudje merytorycznąna temat LED

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sławek ja nic nie atakuję - pytam się po prostu z ciekawości bo nie napisałeś konkretnie, które to ledy mają taki spadek strumienia jak napisałeś i ciekawią mnie np wykresy tych spadków czyli chciałbym jeśli można dostać to do wglądu. Jakie mam Ci podać dane - no nie wiem co PGDA miała na stole przecież.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
napisałem tylko o faktach badań podaj,dane a wtedy będziemy prowadzić dyskudje merytorycznąna temat LED

To właśnie chodzi o to byś podał gdzie te badania lub wyniki o których wspomniałeś, też jestem ciekaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To właśnie chodzi o to byś podał gdzie te badania lub wyniki o których wspomniałeś, też jestem ciekaw.

Słuchajcie nie ma problemu ale nadal nie wiemy co badamy prosiłem kolegę o podanie danych technicznych lamp Led prosi o podanie wyników badań ale

czego ? Jeżeli kolega kolega poda typ to powiem czy to było zbadane czy nie

A podawaniw wyników diody 2946 czy komuś coś to mówi ? Sam bym zgłópiał

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zara zara, nie chodzi o nowe badania, bo przecież nie wiemy jakie konkretnie diody są w panelach z RS. Z tego co pisałeś wychodziło, że wszystkie produkowane w chinach diody są do kitu i po 3 latach świecą na pół gwizdka. Wychodziło na to że miałeś też dane dotyczące tych w Przemkowych panelach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze... Sławek. W pierwszym poście napisałeś:

o Chinach

ja się pytam JAKIE konkretnie to są TE lampy o których pisałeś. CO konkretnie badali na PGDA, czy masz wyniki TYCH badań (skoro napisałeś te 17% to na jakiej podstawie) i czy możesz TE wyniki badań PGDA które wykazały owe 17% pokazać...

Nie wiem czy wyraziłem się dosyć jasno ;)

Edit - Tomek widze mnie rozumie a wyjątek potwierdza regułę jednak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

loccutus napisałeś bardzo jasno i przejżyście, a Sławomirdryl chyba nie załapał:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
loccutus napisałeś bardzo jasno i przejżyście, a Sławomirdryl chyba nie załapał:)

Załapłapałem tylko nadal czaekam o jakich diodach mówimy ale loccutus

nadal nie podał o jakich diodach rozmawiamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jak widać jednak nie załapałeś....

Chcemy zobaczyć wyniki badań LEDów o których Ty napisałeś że tracą te 17% rocznie. Chcemy się też dowiedzieć które to są te ledy.

My Sławek nie wiemy co to za Ledy - TY podałeś takie info przecież...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sławek tobie stanowczo już dziś nie wolno polewać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to może pojedziemy po bądzie z tego co wiem to Ty robisz elektronikę do lamp

diody są do d........... składanka w Polsce za dwa lata nic nie warte bajery to możesz

wciskać innym i to jest czała prawda o LED

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi