Skocz do zawartości
Dany

Wieloszczet w palcu

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie może dziwne ale czy biorąc skałę do ręki w rękawiczkach gumowych może również coś nas dziabnąć ?

Pytam bo widzę ,że Dany coś długo cierpi:no:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W rękawiczkach można swobodnie grzebać w akwarium bez konsekwencji, jednak muszą być odpowiedniej grubości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm a można profilaktycznie wywalić wszystkie wieloszczety z akwarium? Czy są one na tyle potrzebne, że lepiej najpierw zidentyfikować okaz i później zadecydować o jego losie... Przyznam że dla mnie wyglądają delikatnie mówiąc nieciekawie, strach rękę do akwarium wsadzić. :dance3:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rosną szybko,Zwierzakom często wyjadają pokarm.

Spotkanie z nimi jest bolące dla ręki. I ja też kilka razy takie spotkanie zaliczyłam.

Jak już ręki nie mogłam zgiąć tak mi napuchła to zaczełam polowanie i wszystkie wywalałam.

Do roli czyszczenia resztek wole kiełze i Ophiocoma.

Bo pod taką pozyteczność można podpiąć wieloszczety.

Ja po ukłuciu wkładałam ręke w b.gorącą wode. Pomagało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem keidyś jakąś babkę, która wyrywała wieloszczety, jak dżdżownice. W pewnym momencie wieloszczety zostały jedynie w sumpie. Zbiornik wyczyściła do czysta. Jak wieloszczet był duży to rozrywała na mniejsze kawałki. Trzeba było uważać na krewetki. Mogłem kupować tylko dorosłe, małe 2 cm lysmaty potraktowała jako przekąskę :dance3:.

Mam gdzieś zdjęcie tej rybki, jeśli kogoś interesuje. Żadnych rybek nie atakowała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam gdzieś zdjęcie tej rybki, jeśli kogoś interesuje. Żadnych rybek nie atakowała.

Bardzo interesująca rybka, dawaj fotkę jakąkolwiek, albo nazwę tego zwierzaka, bo pożyteczny może się okazać niezmiernie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas odsysania piasku az sie przerazilem. Rekordowy jak dotad wieloszczet mial ponad metr dlugosci. Szok :-) zonka jak go zobaczyla powiedziala ze wiecej reki do zbiornika nie wsadzi :-) Zauwazyliscie jaki barwnik z siebie wydzielaja te robale ? W czasie podrozy do kibla spadl na biala wykladzine i od dwoch tyg slad ciezko sprac :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi