juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Maj 2010 to nie jest przyczyna,abc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Maj 2010 Są jakieś propozycje dla mnie podawania tych preparatów ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2010 jak nie masz dużo spsów to lej po 2 ml i zobaczysz czy rdza będzie,jak tak to odstawisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2010 Dziennie po 2 ml każdego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Maj 2010 tak dziennie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2010 Sps-ów mam raczej mało.Leję od tego czasu rano wszystkiego po 2ml.Efektów ubocznych brak.Jeśli chodzi o pozytywne to może coś ruszyło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2010 no to jak efektów ubocznych brak to lej dalej po 2 ml dziennie,jak nie ma rdzy na pompach i ściankach przy takich dawkach to oznaka że tez miałeś wycyckaną wodę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Lipiec 2010 Odświeżę temat i przepraszam,ze w tej ankiecie,ale skoro już tu pisaliśmy to zrobię to ponownie.Otóż miałem ostatnio trochę rewolucji w baniaku,jest to opisane na NR i już ok. dwóch tygodni nie leję tych preparatów.W tej chwili zastanawiam się czy lać czy nie.W sumie czy lałem,czy nie nie było widocznych skutków w żadną stronę,przynajmniej nie zauważyłem.Co radzicie,lać czy nie ? Kiedy to potrzebne a kiedy zbędne ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Lipiec 2010 to trudne pytanie, wiadomo tylko ze jak przedawkujesz to korale brazowieja ( glownie od M ). Ja leje 1ml na 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Lipiec 2010 A niedobór jak wygląda ? Brak przyrostów ? Leję też ballinga choć używając soli TM bio-actiff nie powinienem przy małej obsadzie twardzieli,jednak parametry mi spadają więc leję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Lipiec 2010 swoja droga mysle ze TM BA jest przereklamowany a na pewno nie jest powiedziane ze jak masz ta sol to parametrow ni ebedzie trzeba podciagac np. ballingiem - chyba ze podmieniasz co 5 dni :-) ABCM to raczej jak nawoz do roslin, wspomaga ich rozwoj dostarczajac mineralow .... natomiast nadmiar ... j.w. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Lipiec 2010 Tak ogólnie to mało ludzi odezwało się w tej ankiecie,czy mało kto używa tech preparatów ? No koleżanki i koledzy piszcie jak i ile lejecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Lipiec 2010 Ja używam w ilości 25ml dziennie z każdej flaszki. Po każdej podmianie na ubogiej jak dla mnie soli TM BA wlewam podwójną dawkę, czyli 50ml to samo z ballingiem, litr na 150L podmiany, by wyrównać poziomy do właściwych. Średnie dobowe zużycie ABC+M wynosi 35ml z każdej flaszki oczywiście, tak samo balling. To wszystko przy ciężarze 1,0265 Dosypuję też dwa razy w tygodniu sól mineralną oraz 5ml K-Balans STRONG (choć tego od tygodnia mam braki, ale dostawa niebawem) Sądzę że ABC jest bezpiecznym choć ciut może cienkawym preparatem. To tyle ode mnie w temacie ABC i mikroelementów ale jestem "odmieńcem" . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fal 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Lipiec 2010 Ja leję od dwóch tygodni , a to za namową kolegi Tomajka , jak dla mnie preparaty są ok , korale u mnie ruszyły , przed podawaniem korale marniały z dnia na dzień. W zasadzie to nie mogłem utrzymać żadnego SPS dzisiaj to się zmieniło . Jak dla mnie produkt jest prosty i przejrzysty w podawaniu nie to co produkty KZ , tutaj wiem , że jak coś przedawkuję to zmniejszam ilość całości i wszystko wraca do normy. Oprócz ABC podaję też K Balance w ilości 0,5ml na 700L w obiegu , Grotecha podaję w ilości 3ml dziennie. Generalnie uważam że GROTECH jest na TAK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Lipiec 2010 ja leje po 2 ml każdego abcm codziennie i k-balance 3ml codziennie ale ostatnio troszkę zwiększyłem wszystko do 5ml Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Lipiec 2010 Ja leje po 10 kropli każdego 6 dni w tygodniu(M też)... Nic nie brązowieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Grudzień 2010 Juwewaldi,powiedz dlaczego akurat lejesz oprócz ABCM akurat k-balance ? Wiadomo,że czasem wzrost korali ogranicza brak jednego pierwiastka,ale jak rozpoznać co brakuje pewnie czasem jest niemożliwe.Zastanawiam się nad jakimiś innymi jeszcze dodatkami lub po skończeniu się ABCM podawać mikroelementy z ballingiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Grudzień 2010 Marek już nie leje nic :laugh: bo stwierdziłem ze nima!!! efektów czy lałem czy nie leje,od 3 miesiecy tylko balling i wódkę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach