Skocz do zawartości
juwewaldi

Ankieta Grotech ABC

Rekomendowane odpowiedzi

Są jakieś propozycje dla mnie podawania tych preparatów ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie masz dużo spsów to lej po 2 ml i zobaczysz czy rdza będzie,jak tak to odstawisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziennie po 2 ml każdego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sps-ów mam raczej mało.Leję od tego czasu rano wszystkiego po 2ml.Efektów ubocznych brak.Jeśli chodzi o pozytywne to może coś ruszyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jak efektów ubocznych brak to lej dalej po 2 ml dziennie,jak nie ma rdzy na pompach i ściankach przy takich dawkach to oznaka że tez miałeś wycyckaną wodę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżę temat i przepraszam,ze w tej ankiecie,ale skoro już tu pisaliśmy to zrobię to ponownie.Otóż miałem ostatnio trochę rewolucji w baniaku,jest to opisane na NR i już ok. dwóch tygodni nie leję tych preparatów.W tej chwili zastanawiam się czy lać czy nie.W sumie czy lałem,czy nie nie było widocznych skutków w żadną stronę,przynajmniej nie zauważyłem.Co radzicie,lać czy nie ? Kiedy to potrzebne a kiedy zbędne ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to trudne pytanie, wiadomo tylko ze jak przedawkujesz to korale brazowieja ( glownie od M ). Ja leje 1ml na 360l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A niedobór jak wygląda ? Brak przyrostów ? Leję też ballinga choć używając soli TM bio-actiff nie powinienem przy małej obsadzie twardzieli,jednak parametry mi spadają więc leję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swoja droga mysle ze TM BA jest przereklamowany a na pewno nie jest powiedziane ze jak masz ta sol to parametrow ni ebedzie trzeba podciagac np. ballingiem - chyba ze podmieniasz co 5 dni :-)

ABCM to raczej jak nawoz do roslin, wspomaga ich rozwoj dostarczajac mineralow .... natomiast nadmiar ... j.w.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ogólnie to mało ludzi odezwało się w tej ankiecie,czy mało kto używa tech preparatów ? No koleżanki i koledzy piszcie jak i ile lejecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam w ilości 25ml dziennie z każdej flaszki.

Po każdej podmianie na ubogiej jak dla mnie soli TM BA wlewam podwójną dawkę, czyli 50ml to samo z ballingiem, litr na 150L podmiany, by wyrównać poziomy do właściwych.

Średnie dobowe zużycie ABC+M wynosi 35ml z każdej flaszki oczywiście, tak samo balling.

To wszystko przy ciężarze 1,0265

Dosypuję też dwa razy w tygodniu sól mineralną oraz 5ml K-Balans STRONG (choć tego od tygodnia mam braki, ale dostawa niebawem)

Sądzę że ABC jest bezpiecznym choć ciut może cienkawym preparatem.

To tyle ode mnie w temacie ABC i mikroelementów ale jestem "odmieńcem" :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja leję od dwóch tygodni , a to za namową kolegi Tomajka , jak dla mnie preparaty są ok , korale u mnie ruszyły , przed podawaniem korale marniały z dnia na dzień. W zasadzie to nie mogłem utrzymać żadnego SPS dzisiaj to się zmieniło :).

Jak dla mnie produkt jest prosty i przejrzysty w podawaniu nie to co produkty KZ , tutaj wiem , że jak coś przedawkuję to zmniejszam ilość całości i wszystko wraca do normy. Oprócz ABC podaję też K Balance w ilości 0,5ml na 700L w obiegu , Grotecha podaję w ilości 3ml dziennie.

Generalnie uważam że GROTECH jest na TAK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja leje po 2 ml każdego abcm codziennie i k-balance 3ml codziennie

ale ostatnio troszkę zwiększyłem wszystko do 5ml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juwewaldi,powiedz dlaczego akurat lejesz oprócz ABCM akurat k-balance ? Wiadomo,że czasem wzrost korali ogranicza brak jednego pierwiastka,ale jak rozpoznać co brakuje pewnie czasem jest niemożliwe.Zastanawiam się nad jakimiś innymi jeszcze dodatkami lub po skończeniu się ABCM podawać mikroelementy z ballingiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek już nie leje nic :laugh:

bo stwierdziłem ze nima!!! efektów czy lałem czy nie leje,od 3 miesiecy tylko balling i wódkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi