juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 ankieta,kto dodaje systematycznie zestaw grotecha A,B,C i M ? Edytowalem tytul - Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BENY 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 Ja sobie to leje do baniaka ale staram się nie przekraczać 2ml na dzień Jak na razie jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 Leję ABC po 20ml/dziennie a M po 10ml/dziennie. Jednodniowa przerwa wystarczy by było widać braki. Dziś właśnie przywiozłem do tego celu pompę dozującą i od jutra problem strzykawkowy odpadnie. Dawkę zacząłem od 5ml, na stan obecny właśnie 20ml jest odpowiedni na potrzeby akwarium. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 Ja nie leje ale myśle o tym, tylko czy to zda egzamin przy zeowicie? może ktoś próbował? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 Do zeovitu raczej ABC sie nie nadaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 Tez nie leje ABC bo jade na ZEO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 No faktycznie teraz nie leje ale lałem jakieś 5 - 6 lat temu A B C (bez M ) byłem zadowolony i żadnej innej chemi nie dawałem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 Ja leje Balinga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rodii 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Grudzień 2009 Witam , jestem tu nowy. Mam banalne pytanie do starych wyjadaczy. Czy Grotecha A B C i M wykluczają lanie Ballinga , czy te preparaty się uzupełniają? Z góry dziękuję za odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Grudzień 2009 Balling i ABC się uzupełniają, choć jeżeli używasz do Ballinga soli bez NaCl to na początek uważaj z ABC, bo łatwo można przesadzić. Leje ABC w ilości niecałego 1ml na 300 litrów akwarium co drugi dzień. Magnez uzupełniam własnym, 10 krotnie tańszym płynem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Grudzień 2009 grotech M to chyba chodzilo o vitaminy... jesli tak to ja to leje od 3 lat (ABC nie, same witaminki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy2311 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Styczeń 2010 witam wszystkich . mam pytanko . czy przy podawaniu ABC,M wyłączyc odpieniacz . jesli tak to na jak długo . dziekuje . pozdrawiam . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Styczeń 2010 Nie, nie wyłączaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Maj 2010 Można te preparaty lać jednocześnie czy w jakichś odstępach czasu ? Czy zbrązowienie korali jest powodem za dużej dawki tych preparatów ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Maj 2010 Lać nalezy w odstępie kilku minut żeby pierwszy wlany preparat dobrze się wymieszał w akwarium,a brązowienie korali jest spowodowane właśnie za dużą dawką. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Maj 2010 To jeszcze, jeśli mam sól TM bio-actiffe to ma wpływ na wysokość dawki ? Twardzieli właśnie mam mało.Przedtem dawałem na zmianę po kolei rano i wieczorem po 0,8 ml kolejno.Teraz był tydzień przestoju i postanowiłem podawać 2ml na tydzień jednorazowo każdego.Czy dobrze ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Maj 2010 jest jeden widoczny objaw jak przedawkujesz abcm rdzawo w akwarium kiedys lałem parę kropel dziennie abcm i zrobiło się rdzawo a ostatnio po tej mojej zagłodzonej katastrofie to nawet po 15 ml !!!! każdego dziennie lałem i nie było rdzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Maj 2010 W sumie mi tylko montipory talerzowe zielona i czerwona zbrązowiały. W końcu nie wiem ile lać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach