Sienki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2010 Da się jeszcze inaczej.. dodasz 2 kolanka, w taki sposób żeby rurka w akwa tworzyła kolejne U az do powierzchni.. półniej tylko nacinasz to sobie i masz coś ala grzebień miałem tak u siebie przez chwilę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony_mintaj 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Maj 2010 Ja mam u siebie taki patent aż do dziś- działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Sierpień 2010 (edytowane) Witam dawno nie aktualizowałem bo w akwarium niestety zbyt wiele się nie zmieniało, ale coś tam rośnie więc wrzucę mały update po dłuższej przerwie : Tuba nie jest moja, była u mnie tylko na przechowanie ok. 5 tygodni Pozdrawiam Edytowane 24 Sierpień 2010 przez Spajdi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Sierpień 2010 strasznie popalone fotki, nie da rady zrobić normalnej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Sierpień 2010 strasznie popalone fotki, nie da rady zrobić normalnej? Popalone tzn. ? Powiem szczerze, że niestety to wg. mnie najlepsze fotki jakie mogę zrobić moim aparatem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Sierpień 2010 Pentagram Photon 434 A nie ma tam trybu korekcji ekspozycji ? taki znaczek +/- jeśli jest to poprawiaj przepalone fotki na -0,5 albo nawet -1 Co do prześwietleń, to jedynie jedna jest mocno przepalona, dwie są tylko trochę, reszta jest bardzo przyzwoita. Ważne, że akwariumos się kreci pozytywnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Sierpień 2010 Aaa o to wam chodzi No pewnie, że się da ok to następnym razem cyknę -0,5 ew. -1,0 choć to już czasem bywa za ciemno No jakoś się kręci teraz zmiana soli z TM Bio na Reef Crystals zobaczymy jak to się odbije na akwarium. Parametry na dzień dzisiejszy : NO3=0 (Salifert) PO4=? Ca=390 MG=1280 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Wrzesień 2010 Witam, dzisiaj do akwa doszedł nowy mieszkaniec z rodziny Favites, kupiłem okazyjnie ponieważ część polipów była poparzona więc wyczyściłem te poparzone polipy i mam nadzieję, że będzie ładnie zarastać skałkę na której siedzi Fotka tragiczna, ale niestety nie da się wyciągnąć lepszych kolorków jest to odmiana z ciemno fioletowym obrzeżami i zielonymi środkami : Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Wrzesień 2010 Czym była poparzona ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Wrzesień 2010 wyglada jakby lokowka :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Wrzesień 2010 jeżeli będzie lecieć dalej to musisz połamac bo poleci ci cała, podobno najlepiej ciąć szlifierką PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Wrzesień 2010 W sklepie stała za blisko jakiegoś koralowca, ale jakiego nie wiem w każdym razie prawa strona wygląda tak bo przed włożeniem do akwa wyryłem to poparzone szlifierką typu dremel, żeby właśnie nie leciało dalej tak jak mi polecił sprzedawca i stąd taki "błysk" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Wrzesień 2010 Gdzie Ci sprzedali takie badziewie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Wrzesień 2010 Dlaczego badziewie ? Widziałem w jakim stanie jest koralowiec i kupiłem go z pełną świadomością za te pieniądze które za niego zapłaciłem uważam, że się opłacało i przypuszczam, że dalej nie będzie leciał, a w razie czego przekroję skałę... ja wręcz wchodzę i szukam takich koralowców po lekkich "przejściach" bo można dużo zejść z ceny, a większość da się odratować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Listopad 2010 (edytowane) Witam, mały update na dzień 8 Listopada, robiłem wczoraj podmianę i poprzestawiałem ciut koralowce w akwa więc wrzucam kilka świeżych fotek. Generalnie favites przeżył bez żadnych problemów i ma się dobrze, tylko na fotkach caulastrea i euphyllia słabo napompowane bo jeszcze odczuwają skutki wczorajszej przeprowadzki i zamieszania. No i po raz pierwszy udało mi się ustrzelić fotkę mojej babki która ostatnio zaczęła się pokazywać niestety nie w całej okazałości i niezbyt ostre, ale coś widać Jeszcze co do akwa to digitaty i hystrixy rosną jak szalone niestety capnella imbricata zmieniła kierunek rozwoju zamiast się rozrastać to ona dosłownie NON STOP się szczepi przez to jest coraz mniejsza, a ja znowu mam kilkanaście malutkich szczepek w rogu akwa... Jakiś czas miałem nalot na piasku, który jak się nie wiadomo skąd pojawił tak samo zniknął w dziwnych okolicznościach, mimo, że nie stosuję soli TMBA to zielony nalot na szybach i tak pojawia się CODZIENNIE po 2 dniach to już szyby mają znacznie ograniczoną widoczność Mam nadzieję, że mniej "popalone" fotki niż ostatnio generalnie jak zjeżdżałem niżej z korekcją to już były zbyt ciemne więc imho te są optymalne bynajmniej na mój aparat Pozdrawiam Edytowane 8 Listopad 2010 przez Spajdi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2011 Mini aktualizacja co prawda jeszcze porządnych fotek nie ma, ale zarys tego co aktualnie dzieje się w akwa widać...:googleye Ostatnio trochę zaniedbałem się w życiu na forum, ale tak to bywa, akwa na szczęście za bardzo nie zaniedbałem tylko troszeczkę Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2011 fajne monti PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2011 Dzięki, to moje rodzynki jak patrzę z jakich patyczków tak porosły to widzę, że to wszystko ma SENS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach