Skocz do zawartości
Dany

Bigwalker i jego nowy zbiornik

Rekomendowane odpowiedzi

eee myślałem ze to będzie baniak 1300L z fajną aranżacją, cos na czym będzie można oko zawiesić + do tego 500L sump z miejscem na szczepki, a to taka domowa hodowla :) fajny pomysł, tez podobny mi po głowie chodzi od jakiegoś czasu :) powodzenia ...strasznie mylący masz podpis w stopce :(

edit:

...no chyba że ten baniak 1300L bedzie gdzies stał po drugiej stronie ściany albo piętro wyżej to by zmieniało postać rzeczy :D

tak czy siak, trzymam kciuki aby koraliki ładnie rosły

edit2: te łańcuchy strasznie w oczy kują :D nie da się zmienić na cienkie linki stalowe? estetyczniej byłoby :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak będziesz grał w bilard uważaj aby bila w baniak przez przypadek nie uderzyła :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafał akwarium z spsami,aranżacją itp mam w drugim pokoju.

To jest zbiornik szczepkowy i ma być funkcjonalny i łatwy w obsłudze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak - domowa hodowla na masową skalę SPSów to marzenie niejednego akwarysty morskiego :( Myślę, że nie tylko ja zazdroszczę Ci możności zrealizowania takiego projektu.

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moge wiedzieć Bigwalker ile L masz akwarium ogólne, te 'pokazowe' że tak nazwę, bo jakoś nigdzie nie mogę z nim tematu znaleźć :D z góry dzięki za podesłanie jakiegos linka czy cuś, tamto bardziej by mnie interesowało niź szczepkownia :(

edit: jakich wymiarów są zbiorniki na szczepki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzę, że konkurencja dla RS rośnie :( piszę się na pierwsze szczepki z odchowanych okazów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a moge wiedzieć Bigwalker ile L masz akwarium ogólne, te 'pokazowe' że tak nazwę, bo jakoś nigdzie nie mogę z nim tematu znaleźć :D z góry dzięki za podesłanie jakiegos linka czy cuś, tamto bardziej by mnie interesowało niź szczepkownia :D

dać palec to zaraz całą rękę by chcieli :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a chcieli by, chcieli :( no chyba że to jakiś problem powiedzieć ile główne akwarium ma L, bo do tej pory myslałem, jak większosc, ze ten główny to właśnie 1300L :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rafał akwarium z spsami,aranżacją itp mam w drugim pokoju.

To jest zbiornik szczepkowy i ma być funkcjonalny i łatwy w obsłudze.

nie wiem ja reszta forumowiczów ale ja chciałem zobaczyć "wisienkę "-czyli główny baniaczek

pzdrawim Janusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę że Marek jeszcze nie pokaże "wisienki" z powodów opisanych na NR. W jego torcie wisienkowym pojawił się zakalec. Teraz pewnie tak samo jak ja , Marek piecze raz jeszcze :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zaliczeniu gleby zaczynam wszystko od początku.

Jak będzie czym się pochwalić to napewno się pochwalę :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marku czekamy z niecierpliwością. Znając Twoje zaangażowanie- będzie ciekawie:)

pozdro Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha, troszkę inaczej niż sobie wyobrażałem, myślałem, że to będzie 1300l taki niski jeden zbiornik.

Ale jest super:ok:, no to miłego dojrzewania życzę.

Możesz mi powiedzieć dlaczego to są dwa oddzielne zbiorniki, a nie jeden większy ?

I jeszcze prosiłbym o wymiary tych zbiorników szczepkowych.

I jeszcze, czym planujesz oświetlać ?

Sory, trochę dużo pytań, ale bardzo mnie to ciekawi.

Czyli to jest oddzielna szczepkownia, a Akwarium 500l ma swój obieg.

No to będzie troszkę doglądania bo moim skromnym zdaniem obydwa zbiorniki będą potrzebować tyle samo uwagi, ale to jest przyjemne.

Mam tylko nadzieje, że twój watek nie przerodzi się w dyskusję o tym, ile to można zarobić na hodowli sps-ów i czy to się opłaca czy nie, bo skiepści się cały klimat i za***ista przyjemność z hodowli gdzieś pryśnie.

Oj i ja teraz myślę, znów pomysły powróciły, jak postawię szczepkowe, to może będziemy się wymieniać szczepkami ?:(:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi