karol86 18 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2019 Witam Chciałbym pokazać moje akwarium zdjęcia i opis będę dodawał sukcesywnie. Może trochę na początek o sprzęcie. Akwarium o wymiarach 140x60x60 Szkło opti white. Odpieniacz white skim od sebastka Lampa ATI 8x54W T5 Za ruch wody odpowiada hydor Koralia wavemarker 4 Dolewka automatyczna ebtech Pompa do ballinga ebtech Życie Korale lps SPS i miękkie Dużo acropor ,euphili, zoa Ryby hepatus naso elegans , chelmon ,zebrasoma ,para blazenków, para mandarynów. Kilka zdjęć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Speedo1544 23 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2019 Czekam na kolejne fotki a najbardziej całego baniaka Kurde jak ja bym chciał mieć miejsce na większy baniak Na ten moment super Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 18 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2019 Kolejne zdj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 18 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2019 Aktualnie zaczynam dodawać fito tak około 50ml dziennie. Dziś podmianka 50l na soli Red sea Salt. Wczoraj mierzyłem kilka parametrów Ca 430 No3 5 KH 8.6 Temp 24.9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pante 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Wrzesień 2019 trzyma kciuki, zdjęcia pewnie nie oddają tego co na żywo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cichy 9 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Październik 2019 Fajny mix, Chelmon wymiata - długo go masz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 18 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Listopad 2019 W dniu 2.10.2019 o 11:59, cichy napisał: Fajny mix, Chelmon wymiata - długo go masz? Myśle że bedzie 2lata u mnie dokładnie nie pamietam Nowy kolega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2019 Karol na jakim Ballingu jedziesz? Jakie parametry Kh, Ca, Mg utrzymujesz? Masz może fotki Acropor jak wkładałeś szczepki i dla porównania aktualne foty tych korali?(chodzi mi o porównanie przyrostu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 18 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2019 W dniu 9.12.2019 o 13:25, Pawku napisał: Karol na jakim Ballingu jedziesz? Jakie parametry Kh, Ca, Mg utrzymujesz? Masz może fotki Acropor jak wkładałeś szczepki i dla porównania aktualne foty tych korali?(chodzi mi o porównanie przyrostu) Jadę na ballingu z allegro prochy czda. Plus dodaje component strong z AF. Ciężko będzie znaleźć fotki. Może na innym tel. Nowa mieszkanka akwarium podobno z Australii Nowa mieszkanka akwarium podobno z Australii Jeszcze pytanie do kolegów od korali NP. czemu tubastrea otwiera się po włożeniu rąk do akwarium? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2019 U mnie tuba przy pełnym świetle też otwiera się jak czyszczę szyby albo wsadze łapy. Wydaje mi się że czuję coś w wodzie (pokarm) ale dla pewności niech się wypowie @Osmodeuszlub @AnT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2019 8 godzin temu, karol86 napisał: Jeszcze pytanie do kolegów od korali NP. czemu tubastrea otwiera się po włożeniu rąk do akwarium? @karol86 myślę, że musisz ją jak najszybciej nam oddać ona jest po prostu przerażona ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 18 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2019 Godzinę temu, Osmodeusz napisał: @karol86 myślę, że musisz ją jak najszybciej nam oddać ona jest po prostu przerażona ??? Broni się przede mną. Ciekawe co mam na rękach że czuję pokarm? Tłuszcz ,pot? Raz też tak miałem z lobophylią. Może wystarczy ręce wsadzić i nie trzeba kupować cudów do karmienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 18 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2020 Został mi karp ze świąt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Speedo1544 23 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń 2020 @karol86 całkiem ładny karpik tylko podobno ma dużo ości Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 18 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2020 W dniu 7.01.2020 o 09:34, Speedo1544 napisał: @karol86 całkiem ładny karpik tylko podobno ma dużo ości Wolę nie sprawdzać Może ktoś Wie czemu LPS nie wystawiają polipów? Niby ładnie się pompują ale nie wiedzę żeby chciały pobierać pokarm. Czy nie jest im potrzebne dodatkowe dokarmianie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2020 @karol86 mamy wróżyć z kuli?? parametrów nie wyzerowałeś przypadkiem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 18 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2020 KH 9.9 No3 10 Po4 0 .12 Zaś 1.026 Ca390 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2020 (edytowane) nie dam sobie ręki obciąć, ale to KH to dla LPS trochę za wysoko chyba Ca u Ciebie też chyba wyższe powinieneś mieć, poniżej 400 trochę lipa Edytowane 8 Styczeń 2020 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach