zegeye 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Lipiec 2010 3 dziecko w drodze, musze zwolnic jeden pokój w domku, a w salonie potrzebuje wiecej miejsca na jakieś spanie , życie Ha, trzeci brzdac..... suuuper. Znam to z autopsji 8-) Ale rzeczywiscie to bedzie juz male ''przedszkole''. A i miejsca beda potrzebowac coraz wiecej..... GRATULACJE!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Sierpień 2010 Remont trwa, akwa zabezpieczone, w sobote przenosze cały zbiornik na drugą scianę i za 2 tygodnie zaczynam po mału dokupywać rybki i korale - myślę że się uda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Sierpień 2010 No i niech się uda!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Sierpień 2010 akwa przeniesione, wszystko się udało, tylko 1 rybka zawał zaliczyła, ale trak wszystko super, teraz zbiornik pieknie sie reprezentuje - podziekowania za pomoc dla kolegi Kosti. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Sierpień 2010 dziś zrobiłem badania wody - proszę o komentarz co zrobić bo chyba KH mam za niskie MG 1300mg/l Ca 400mg/l PH 8,0 KH 8,0 NO3 - 0mg/l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Sierpień 2010 (edytowane) Parametry prawie idealne Dlaczego myślisz że KH jest za niskie , przecież większość utrzymuje KH na poziomie niższym niż 8 i jest ok. Edytowane 31 Sierpień 2010 przez Piotr34 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Sierpień 2010 a gdzieś wyczytałem , że KH powinno być 10-14 - pewnie jakiś błąd, to fajnie że parametry po przeprowadzce zbiornika są ok, więc teraz mogę zacząć uzupełniać zbiornik koralami. Chętnie kupie jakieś rybki, strzepki koralowców blisko Słupska - jak coś to pisać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzybsonik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Sierpień 2010 SEWERYN_S wklej foty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Wrzesień 2010 Seweryn w przyszłym tygodniu powinienem mieć śliczne odmiany ricordeii i jakieś ciekawe lpsy. Ostatnio woziłem coś do Słupska ,jest tam Was spora ekipa w okolicy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Wrzesień 2010 spoko, bede zainteresowany - daj znać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Wrzesień 2010 wklejam aktualne foty - w zbiorniku 5 rybek i kilka korali - ogólnie pusto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Wrzesień 2010 i jeszcze 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Wrzesień 2010 następna aktualizacja - doszło kilka rybek i kilka korali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Wrzesień 2010 i jeszcze jedno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zegeye 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Wrzesień 2010 Fajne takie wielkie zbiorniki. Jaka dlugosc ma twoj? Teraz to i skala ciekawiej ulozona, ale pustawo.... No i nasadziles juz miekkasow... Nie nastawiasz sie na SPS? Szkoda ze tak daleko mieszkasz ale jakbys byl niedlugo w Wawie to zapraszam mam zawsze kilka galazek Monti digitata red na zbyciu i innych pare zoa lub palyto... Oddalbym dla tego trzeciego brzdaca w prezencie pzdr Zbych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Wrzesień 2010 nom pustawo, ale małymi kroczkami uzupełniam stopniowo, twarde jak najbardziej ale najpierw muszę poprawić oświetlenie - prawdopodobnie będe przerabiał lampę z 3x150w na 3x250w i do tego mam 2x80 T5 blue - wtedy starczy. Długość zbiornika 220cm, wysokość 60cm, szer 80cm - więc jest gdzie świecić, lampa ma 180cm - jak poprawie światełko myślę , że będzie przyzwoicie i będę ładował wtedy twardziele. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2010 no i mała aktualizacja : przybyła sporo zwierzaków i wszystko zniknęło w zbiorniku - dalej mnóstwo miejsca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2010 (edytowane) No jeszcze parę tysiaków i baniak będzie zapełniony. Widzę ze masz też Nigera , jak sie zachowuje ? Edytowane 7 Październik 2010 przez Piotr34 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach