nowy_zarażony 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Sierpień 2009 Z jakiego baniaka sa te zdjecia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Sierpień 2009 Nie ukrywam, że mam zamiar w najbliższym czasie przejść na ledy . Jest kilka powodów dlaczego nie chcę led tube między innymi cena , nie mieszczą mi się do lampy . Obecnie poszukuję jak najtańszego źródła . Wie może ktoś gdzie dostane radiatorki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Sierpień 2009 kiflu, w tym watku jest juz chyba wszystko, laczenie z firmami ktore tym handluja... oraz proporcjami blue do white.... ale jak masz jeszcze watpliwosci to wal na priv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Sierpień 2009 nowy_zarazony - kliknij czasem w linki :-) "I have a 75 gallon tank, therefore, I needed a light fixture of 48� in length." 300l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Sierpień 2009 Margo, firma podana jest w tym watku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy_zarażony 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Sierpień 2009 3w maja te ledy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Sierpień 2009 rgblighting.pl jest niezle. http://www.led-lighting.pl ale tam maja luxeony glownie Sam jeszcze szukam hurtowni bo musi byc taniej :-) na rgb mam load failed a na led-lighting nie ma cen :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy_zarażony 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Sierpień 2009 KIDULT poczytaj RC lub nano-reef.com. Diody cree sa najlepsze w tej chwili. Czekamy na prezentacje Twoich swietlowek, koniecznie w wynikami badan w jakims znaczacym instytucie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario-sz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Sierpień 2009 jeżeli ktos chce skasowac jakieś posty pisać do mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Sierpień 2009 Widzę, że się mały porządek zrobił ale przejdźmy do rzeczy. Gdzie kupujecie owe LEDy prócz dwóch sklepów wymienionych wcześniej ? Macie jakieś namiary na dobre radiatory ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Sierpień 2009 A czy ja mogę się dowiedzieć dlaczego skasowano mojego posta? Czy na tym forum także jest jakaś cenzura tak jak na nano-reef? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Sierpień 2009 No wiesz, temat był wyczyszczony ze zbednych postów, więc pewnie i Twój niewiele wnosił do tematu, wiec wyleciał. jezu, chyba jestem naczelnym OT tego wątku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Sierpień 2009 Watek , na szczescie wyczyszczony ze zbednych informacji nie dotyczacych LED DIY. Co do sklepow, zrodel jest mnostwo ale te firmy maja najtansze z tego co widzialem. Chyba ze ktos ma lepsze namiary i ceny to zapraszam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mx3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Sierpień 2009 Od dłuższego czasu zastanawiałem się nad umieszczeniem ledów nad akwa, wczesniej były to zwykłe ledy jako nocne (kombinacja niebieskich i UV) ale ostatnio po przeczytaniu tego wątku nabyłem powerledy Cree niebieskie o mocy 1W i po umieszczeniu 4 diod nad akwa wyglada ono tak (foto takie sobie, bardziej chodzi o pokazanie mozliwosci 4 x 1W power LED) akwa 190L, 4 powerledy o mocy 1W każda, zasilanie 3,7V, 500 mA. Ilość światła subiektywnie mogę ocenić ze na porwnywalnym poziomie z 2 swietlowkami navary 11W. Dodatkowo migotanie nieocenione . Do chłodzenia użylem starych radiatorów z płyt głownych sa idealne do zastosowania z 2 pledami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Sierpień 2009 @smithpl... jaki zasilacz na 15 szt. led'ów ? bo zaczynam montowac lampe na próbę i nie chcialbym sam przekombinowac i spalic wsio masz jakieś nowe zródło LED'ów, drivery może jakieś nowe możesz doradzic? będe wdzięczny niezmiernie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jura 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień 2009 Witam Mam zbiornik krótko - od lutego tego roku. W sierpniu się załamałem i dałem ogłoszenie sprzedam wszystko http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=22868 Miałem bardzo dużo glonów na skałach i nie mogłem sobie z tym poradzić. Otrzymałem dużo propozycji kupna osprzętu i życia, ale dzięki użytkownikowi Efendi postanowiłem spróbować jeszcze raz. 16.08 przyjechał serwisant z RS, wyczyścił i ułożył skałę od nowa i zamontował lampę LED 13 x 23W. Od tej pory powrócił mi zapał do akwarystyki morskiej. Nie mogę się nacieszyć widokiem zbiornika. Mam zero glonów, koralowce mają się świetnie (nawet SPS-y) i ja mam mniej pracy przy zbiorniku. Przedtem musiałem co drugi dzień porządnie czyścić szyby - teraz raz na ctery dni lekko je przecieram czyścikiem magnetycznym. Nie obchodzą mnie żadne PAR czy PUR - ja widzę co się dzieje w zbiorniku i uważam, że jedynie słusznym oświetleniem dla akwarium morskiego jest oświetlenie LED. Namówiłem nawet kolegę, który ma słodkowodne 400,-l na zakup odpowiednich lamp LED (już je zamówił w RS). Robiłem testy: PO4 (Hanna)=0,04, pozostałe (Salifert) - wzorcowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień 2009 no i??? ze ledy takie super, czy ze ledy z RS takie super? :sad:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jura 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Sierpień 2009 Nie chodziło mi reklamę RS. Po prostu wyraziłem swoją opinię na temat oświetlenia LED w akwarium morskim (na podstawie własnych obserwacji). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach