tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Grudzień 2009 Tez musze przyznac ze dziwi mnie ta obsesja SPS owa. Hodowla SPSów to jest taki WYŻSZY STOPIEŃ WTAJEMNICZENIA, ten kto na tym polu odnosi sukcesy może się podjąć hodowli prawie każdego typu akwarium morskiego. Chodzi tu o systematyczność, wytrwałość, wiedzę itp. Właśnie pokazania porządnego SPSowego baniaka potwierdzi te umiejętności, to jest proste. Nie chce kolega Rafał słuchać rad osoby która nie potwierdziła swoich umiejętności i wiedzy w tym temacie i wcale się temu nie dziwię. Zbiornik o którym wspomniałeś jest takim standardowym przyzwoitym akwarium, nie wiadomo też kto założył te akwarium i kto je pielęgnuje (zauważ, że nie otrzymałeś w tym wątku absolutnie żadnej odpowiedzi na twoje pytanie). Kolega Kostia przedstawiał nam już bardzo wiele rożnych akwarii, lecz w przeważającej mierze nie miał z nimi nic wspólnego poza tym, że zrobił zdjęcia (dodam od siebie, że nawet same zdjęcie też dość przeciętne, często nawet marne). Tak więc wątpimy w kwalifikacje tego speca, gdyż nie dał nam wiarygodnych dowodów na to że potrafi coś ciekawego zrobić i UTRZYMAĆ ! a mądrali tu naprawdę nie brak, wiec te fotki SPSowych wypasionych baniaków są sitem na młyn mąciwodów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Grudzień 2009 Rafał brawo , brawo . Nawet przez chwilę nie wątpiłem , że idziesz w dobrym kierunku . Baniaczek rozkwita z dnia na dzień . Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Grudzień 2009 Tomajk nie chce juz offtopowac ale nie staram sie ani bronic kostii ani mowic ze spsy sa latwe uwazam poprostu ze np wyhodowanie lpsa do przyzwoitych rozmiarow czy rozmnazanie ryb i innych stworzen morskich wymaga tak samo duzo systematyczności, wytrwałości i wiedzy jak prowadzenie baniaka z spsami. Wracajac do tematu bardzo podoba mi sie baniak rafala i gratuluje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam_M 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2009 Rafał ta biała seriatopora jest rewelacyjna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Grudzień 2009 moje nowe zoa, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Grudzień 2009 Świetny baniaczek i ładne nowe Zoa tak trzymać :good: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Grudzień 2009 Suoer :good:. Coraz ładniej. Jeśli chodzi o ZOA to rewela. Tak trzymaj. Pozdrawiam Grzegorz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2010 poranna fotka z pod aktyniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2010 superowoooooooooooooo (L) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Marzec 2010 pare nowych fotek w szczepkowni pływa mój nowy wargacz cirrhilabrus rubriventralis, którego nie mogę wpuscic do głównego zbiornika zanim nie odłowie hexataenii poniżej jeszcze zdjęcie bardzo pięknie ubarwionej przydaczni, która jest u mnie na przetrzymaniu na parę tygodni, prawdziwe cudo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Marzec 2010 podoba mnie się Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Marzec 2010 fajowo . Rafał gdzie ty to wszystko mieścisz ? heheheh Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Marzec 2010 Brawo !!! Coraz wyższy poziom fotek jest na AR i jest na co popatrzeć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Marzec 2010 kolejna aktualizacja 26.03.2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Marzec 2010 Widzę, że szczepki poszły w ludzi Pięknie wszystko rośnie, matecznik na medal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Marzec 2010 szczepki z głównego poszły 10cm na prawo stąd są wysyłane dalej w Polskę taka poczekalnia notabene nad szczepkownia jest lepsze światełko niż nad głównym więc źle niemają, nowe świetlówki, nowa lampa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Marzec 2010 krótki filmik z mojego akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Marzec 2010 fajowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach