S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Sierpień 2009 Robi się coraz ciekawiej:) Trzymam kciuki:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Wrzesień 2009 w ostatnich dniach trafiło do baniaka kilka nowych zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Wrzesień 2009 od tygodnia w akwarium pływają trzy sztuki nemateleotris magnifica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Wrzesień 2009 hej, baniak ma juz 4,5 miesiąca. Z tej okazji nowa fotka całego zbiornika ;] wczoraj dosypałem świeży żywy piasek ;] Pozdrawiam, Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Wrzesień 2009 Piekny baniak tylko pozazdroscic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Październik 2009 Raff kupe lat kozak zbiorniczek sie robi i widze nowa małże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Październik 2009 hej, seba małż jak małż... nowy :smile: jakoś od kilku tygodni już sobie u mnie żyje ps. ale dostaliście po d*pie. Pzdr .......{J} {J} {J} {J} {J} {J} {J} {J} {J} {J} {J} {J} Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Październik 2009 no tak lipa na maxa ale i tak bedzie mistrz u nas (L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2009 kilka fotek z pod niebieskiego światełka - a dokładnie 2x54w blue plus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Listopad 2009 hej, w ostatni piątek do akwarium trafił nowy pokolec, zebrasoma xanthurum... przez weekend w baniaku był dym. Stare pokolce, zwłaszcza żółtek i białobrody, przeganiały xanthurum. Obecnie rybka radzi sobie całkiem całkiem... w weekend ze stresu trochę ją obsypało białymi kropkami więc podłączyłem UV, z dnia na dzień jest co raz lepiej - kropek ubywa. Potrafi już pogonić zółtka przez cały baniak gdy ten chce ją zaczepić. Jeszcze tylko musi wypracować metodę na białobrodego i powinien być rozejm Rybka ma nieposkromiony apetyt, je wszystkie mrożonki (solowiec, lasonogi, kryl) oraz nori z klipsa... próbowałem karmić spiruliną JBLa - też je leucosternon VS xanthurum i jeszcze ejdna fotka xanthurum ...ot, taka rybka z eRybki :good: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Listopad 2009 Łsdna rybcia i duża to powinna się obronić przed innymi pokolcami chociaż agresja białobrodego potrfi się obudzić po czasie. To wrodzonny terrorysta:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Listopad 2009 ...i jeszcze jedno zdjęćie, wspólny posiłek z jednego klipsa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozim 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Listopad 2009 Świetny baniak, świetne foty:good: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Listopad 2009 No , no Rafał widzę , że idzie ku lepszemu . Teraz wiem dlaczego przestałeś dzwonić . Musisz oszczędzać na telefonie bo ten nowy zakup to nie lada wydatek . hehehe . Oky w takim razie ja zadzwonię . Super zbiorniczek ! Pozdrawiam i do usłyszenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Listopad 2009 Super zbiorniczek:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Listopad 2009 rafal19 Choć nie wypowiadałem się na temat twojego akwarium, to jednak śledziłem twoje postępy, zazdrościłem ci pięknych korali, kolorów i krystalicznie czystej wody. Jak jeszcze na NR wrzuciłeś fotkę robioną na "prześwit" i widać było jak na dłoni widok z okna na osiedle rozwaliłeś mnie tym doszczętnie Cóż można powiedzieć, no pięknie panocku pieknie :good: Co do zdjęć, to chyba masz obiektyw 18-70 f3,5-5,6 i z tego co widzę, to potrafisz operować nim, bo i balas bieli manualny no i parę innych ustawień. Jedno co bym ci zasugerował, to operowanie priorytetem przysłony, bo robisz na (w języku fotografów) na "PEŁNEJ DZIURZE" a to przy kitowych obiektywach powoduje spadek ostrości. Wiem że przymykając stracisz rozmycia poza głównym planem, ale to od biedy można uzupełnić blurem, ale zyskasz lepszą ostrość głównego obiektu. Spróbuj przymykać tak choć o 1,5działki od największego otworu czyli "f" Nie wiem jak w Dynaxie jest oznaczona operacja przysłony, ale to pewnie znajdziesz bez problemu. Jeśli znasz te rzeczy o których piszę, to spoko, nie chciałbym się wymądrzać, podstawa to i tak mieć dobrego modela a ty akurat masz super. :good: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Listopad 2009 @tomajk, dzięki za sugestie Pozdrawiam, Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Listopad 2009 ;] super rybcia na jednej fotce wygląda jak odkurzacz, jak z klipsa wciąga hhihih Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach