luft 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Luty 2014 fajny link dla morszczaków lubujących się w zestawieniach, wykresach etc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysio2000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Marzec 2014 Ciekawe te wykresy. Nie wiem czy je dobrze rozumiem. Patrząc na PAR pro Watt wychodzi że T5 dają porównywalną (a nawet wyższą) ilość światła jak LEDy tylko bardziej równomiernie po powierzchni. LEDy w zależności od modelu mają światło bardziej skupione na środku. Za to HQI wypada raczej słabo. No chyba że coś pokręciłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Marzec 2014 od jakiegoś czasu zaczynają mnie śmieszyć te testy i wykresy różnego oświetleniawiększość ludzi miała kiedyś akwaria słodkowodne roślinne itpczy ktoś was pytał kiedyś o tabele par? itp? zaraz ktoś napisze że przecież to morskie i musi mieć inne światło niż w roślinnyma ja odpowiem ,czy na rafie świeci inne słońce niż nad amazonką?otóż nie,po prostu aura się zmienia,na rafie jest kolorowo i błękitnie bo nie ma roślin co dają poświatę zielonkawą i garbnika żółtego od ew.korzeni to tyledla mnie to pic na wodę fotomontaż Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach