Skocz do zawartości
picia385

prosze o opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialbym znac wasza opinie na temat akwarium Aqua Medic Percula 120 bow front.

Nowy w uk kosztuje niecale £2000. Ja mam okazje kupic nowy za €800. Prosze powiedziec czy warto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe, za taką cenę, według mnie warto.
Ciężko będzie złożyć z części podobny zestaw za porównywalne pieniądze.
W zestawie chyba brakuje cyrkulacji? Może wymagać drobnych usprawnień dla poprawy działania, np. wymiany odpieniacza, ale myślę, że cena jest atrakcyjna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też tak uważam... co do cyrkulacji to napewno kupie coś z tunze. jeżeli chodzi o odpieniacz to nie wiem czy coś wykombinuje bo odpieniacz i pompa zamieszczone są z tyłu w głownym akwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak szeroki jest tam panel, ale myślę, że w razie konieczności wymiany uda się coś dopasować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet gdyby miało to cudo jakieś braki to sama różnica w cenie podpowiada by brać. Zawsze można nawet odsprzedać drożej i zarobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak będzie wyglądac przez tą profilowaną szybę? na innym forum pisli że zniekształca

Edytowane przez picia385

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś to chyba opracował?nie?..... Nie puszczali by w handel czegoś zupełnie badziewnego. Nawet zwykła gruba szyba zmienia jakość widzenia. Inaczej z bliska, inaczej z dalsza. Wybacz - ale nie "szukaj dziury w całym". Jak się łamiesz to daj namiar na to akwarium - sam kupię dla moich drapieżnych. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słaby to pojęcie względne. Nigdzie nie kupisz "zestawu" i to nie tylko mówię o akwarystyce, że wszystko jest najwyższej jakości. Producent też kombinuje by było tanio ale w miarę dobrze. Jednak Ty kupujesz za 1/3 ceny wiec proszę nie marudź. Złóż podobny zestaw w oparciu o ceny jednostkowe. Zobaczymy co Ci wyjdzie. DAWAJ NAMIARY - KUPIĘ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, że w akwarium nie zobaczysz zwierzaków tak jak na rafie. Szyba profilowana powoduje nieco większe zniekształcenia niż prosta, ale spokojnie, ryby nie będą kwadratowe, nie zepsują sobie oczu, Ty i inni oglądający również nie :) .
Dobry zestaw za dobrą kasę, żeby zacząć swoją przygodę z akwarystyką morską, spróbujesz, posiedzisz w tym troche, będziesz wiedział czy Ci się to podoba i czego potrzeba w baniaku, żeby działał tak jak chcesz.
Jeśli potrzebujesz sprzętu z najwyższej półki to te 800 euro odłóż na sam odpieniacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi