DarkPaw1ak 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Listopad 2013 Witam wszystkich forumowiczów Po kilku miesiącach odkładania pieniążków, czytania i zbierania sprzętu stało się!! , Wreszcie zalane . Z tego miejsca chciał bym podziękować Tomkowi za pomoc przy założeniu zbiornika . Przejdźmy do sedna , zbiornik zalany 42 dni temu w 80% solanką z działającego systemu + 20% świeżej na Instant Ocean. Po kilku dniach zaczęło się dojrzewanie , skała zzieleniała i na szybach pojawił się pył . Glony na dzień dzisiejszy się cofają powoli i wszystko idzie w dobrą stronę .. Na otwarciu Sea World w Pabianicach , zaopatrzyłem się w Babkę i 3 ślimaki które od razu po zaaklimatyzowaniu się , zabrały się za glony jak głupie . Myślę że wystarczy na początek , komentujcie i czekam na ewentualne rady Zbiornik- 60x40x30Oświetlenie-3x24w Sylvania MarineStar, KoralStar i Phillips AquaCoralOdpieniacz- Od jutra Resun SK-300 po tuningu od MehiCyrkulacja-Koralia 1600 i Nano Evo 900Kaskada-FZN-3 + węgielFiltr Ro+DISól-Instant OceanZasolenie 1.024Żywa skała- około 7kgPiasek- około 2kgKorale- Cladiella, Pseudogorgonia, Briareum asbestinumEkipa czyszcząca - Babka Amblyeleotris Guttata , Babylonia sp.1 ,infunfibulops erythraeus- chyba Zdjęcia zrobione przy Coralstar i Marinestar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Listopad 2013 Witam, klasyczna rada - oprócz podmianek nie dawaj żadnych preparatów i uzdatniaczy do wody. Niech cię nawet nie kusi. Podmianki regularne załatwią wszystko. Możesz się zaopatrzyć w małą buteleczkę bakterii i co jakiś czas kapnąć. Pamiętaj również że lepiej brać koralowce ze sprawdzonego źródła, niż za półdarmo z akwarium w którym są plagi różnorakie. Wytrwałości, konsekwencji i powodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Listopad 2013 Gratuluję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adikwroc 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Listopad 2013 Ten Bio Mate raczej Ci nie potrzebny klego ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkPaw1ak 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Listopad 2013 Ten Bio Mate raczej Ci nie potrzebny klego ! W tej buleteczce jest ZEO Start 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adikwroc 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Listopad 2013 No na buteleczce jest napisane Bio Mate. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkPaw1ak 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Listopad 2013 No na buteleczce jest napisane Bio Mate. no jest napisane ;p Jest Zeo start 3 , od kolegi z forum odlane mam z większego pojemnika ,a że wygodny kroplownik jest to z tego korzystam . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkPaw1ak 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2014 Witaj wszystkich po krótkiej przerwie .Niestety od 2 tyg walczę z Cyjano i szyby troszkę brudne . Od ostatniej aktualki doszła Xenia pulsująca ,briareum i kilka mordek Zoa od kolegi t2mek2. W kotniku trzymam szczękę xenii dla kolegi jak by ktoś pytał po co mi kotnik:D . Wszystko jak na razie śmiga ,korale się pompują odpieniacz pieni ,choć denerwują mnie juz bąbelki w akwarium .. Kolejne fotki wstawię jak wybiorę się wreszcie do Tomka bo jakoś się zgrać nie możemy PS.sorry za jakość i wielkość zdjęć ale po zmniejszeniu rozmiaru wyglądają kiepsko .. a Note 3 nie robi i tak świetnych zdjęć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2014 Strasznie niebiesko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkPaw1ak 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Styczeń 2014 (edytowane) Kolor niebieski jest bardzo podkręcony przez aparat.. W rzeczywistości nie jest tak niebiesko na codzień świece bez Aquacoral bo barwa mi nie leży .. Edytowane 9 Styczeń 2014 przez DarkPaw1ak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach