Skocz do zawartości
JerzyB.

Mój Reaktor a la Dostatco II

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę dwa błędy

1 rurka zasysająca wodę przez pompę jest za wysoko i po "odpowietrzeniu" reaktora będzie tam Co2 a pompa nic nie zassie wody bo jej tam po prostu nie będzie.

2 rura reakcyjna Co2 jest za długa (ale to tylko moje zdanie )  im większa komora tym większe marnotrawienie Co2 przy odpowietrzaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę dwa błędy

1 rurka zasysająca wodę przez pompę jest za wysoko i po "odpowietrzeniu" reaktora będzie tam Co2 a pompa nic nie zassie wody bo jej tam po prostu nie będzie.

2 rura reakcyjna Co2 jest za długa (ale to tylko moje zdanie )  im większa komora tym większe marnotrawienie Co2 przy odpowietrzaniu.

Witam

Dzięki za podpowiedź  , reaktor będzie przerobiony , mam czas więc to zrobię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę dwa błędy

Witam

Reaktor po małej przeróbce, mam nadzieje , że teraz będzie oki.

post-401-0-53551400-1387969642_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wstawiając tu na forum (ta ostatnia )  fotkę mojego reaktora poznam opinie, a tu co ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda jak mój,który działa od kilkunastu miesięcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyprowadzenie przewodów czujnika niezbyt szczęśliwe.

Witam

Jak jest u Ciebie? u mnie dławik, mogę wymienić pływak bez szkód.

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój reaktor "RAW" pracuje bez czujnika pływakowego, a poziom gazu reguluje reduktor niskiego ciśnienia.

Natomiast Ci co wykonali kopie "Dastaco II" opisywali jak został zamontowany czujnik - w ich wykonaniu, a być może również we wzorcu czujnik wkręcony jest w rurkę, a ta w korek od spodu. Dzięki temu podnieśli wyżej czujnik i uniknęli kłopotliwego uszczelnienia przewodu. Przynajmniej ja tak to zrozumiałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój reaktor "RAW" pracuje bez czujnika pływakowego, a poziom gazu reguluje reduktor niskiego ciśnienia.

Natomiast Ci co wykonali kopie "Dastaco II" opisywali jak został zamontowany czujnik - w ich wykonaniu, a być może również we wzorcu czujnik wkręcony jest w rurkę, a ta w korek od spodu. Dzięki temu podnieśli wyżej czujnik i uniknęli kłopotliwego uszczelnienia przewodu. Przynajmniej ja tak to zrozumiałem.

Cholerka nie kumam , gdzie ten przewód wychodzi , co nie ma styczności z wodą , czy gazem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaczal, przy okazji niejako zapytam > masz może wiedzę, czy RNC może pracować w vertical'u ?

JerzyB, sorry za OT   :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi