JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Październik 2013 Witam Rura fi 150 wysokość 60cm. Brakuje jeszcze sit. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Październik 2013 Widzę dwa błędy 1 rurka zasysająca wodę przez pompę jest za wysoko i po "odpowietrzeniu" reaktora będzie tam Co2 a pompa nic nie zassie wody bo jej tam po prostu nie będzie. 2 rura reakcyjna Co2 jest za długa (ale to tylko moje zdanie ) im większa komora tym większe marnotrawienie Co2 przy odpowietrzaniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Październik 2013 Widzę dwa błędy 1 rurka zasysająca wodę przez pompę jest za wysoko i po "odpowietrzeniu" reaktora będzie tam Co2 a pompa nic nie zassie wody bo jej tam po prostu nie będzie. 2 rura reakcyjna Co2 jest za długa (ale to tylko moje zdanie ) im większa komora tym większe marnotrawienie Co2 przy odpowietrzaniu. Witam Dzięki za podpowiedź , reaktor będzie przerobiony , mam czas więc to zrobię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Grudzień 2013 Widzę dwa błędy 1 rurka zasysająca wodę przez pompę jest za wysoko i po "odpowietrzeniu" reaktora będzie tam Co2 a pompa nic nie zassie wody bo jej tam po prostu nie będzie. 2 rura reakcyjna Co2 jest za długa (ale to tylko moje zdanie ) im większa komora tym większe marnotrawienie Co2 przy odpowietrzaniu. Witam Reaktor po małej przeróbce, mam nadzieje , że teraz będzie oki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2013 Witam Wstawiając tu na forum (ta ostatnia ) fotkę mojego reaktora poznam opinie, a tu co ? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2013 Wygląda jak mój,który działa od kilkunastu miesięcy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaczal 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2013 Wyprowadzenie przewodów czujnika niezbyt szczęśliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2013 Wyprowadzenie przewodów czujnika niezbyt szczęśliwe. Witam Jak jest u Ciebie? u mnie dławik, mogę wymienić pływak bez szkód. . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaczal 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2013 Mój reaktor "RAW" pracuje bez czujnika pływakowego, a poziom gazu reguluje reduktor niskiego ciśnienia. Natomiast Ci co wykonali kopie "Dastaco II" opisywali jak został zamontowany czujnik - w ich wykonaniu, a być może również we wzorcu czujnik wkręcony jest w rurkę, a ta w korek od spodu. Dzięki temu podnieśli wyżej czujnik i uniknęli kłopotliwego uszczelnienia przewodu. Przynajmniej ja tak to zrozumiałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2013 Mój reaktor "RAW" pracuje bez czujnika pływakowego, a poziom gazu reguluje reduktor niskiego ciśnienia. Natomiast Ci co wykonali kopie "Dastaco II" opisywali jak został zamontowany czujnik - w ich wykonaniu, a być może również we wzorcu czujnik wkręcony jest w rurkę, a ta w korek od spodu. Dzięki temu podnieśli wyżej czujnik i uniknęli kłopotliwego uszczelnienia przewodu. Przynajmniej ja tak to zrozumiałem. Cholerka nie kumam , gdzie ten przewód wychodzi , co nie ma styczności z wodą , czy gazem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jotef 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2013 Jaczal, przy okazji niejako zapytam > masz może wiedzę, czy RNC może pracować w vertical'u ? JerzyB, sorry za OT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach