Skocz do zawartości
Dany

Propozycja TOTQ

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie mysle ze coraz nas wiecej, wiec moze by tak zrobic cos w stylu zeovit.com TOTQ.

Oczywiscie nie chodzi tylko o ZEO ale ogolnie raz na kwartal wybybrac zbiornik.

Kilka osob wysyla sowje zgloszenia i na ich podstawie wybieramy najlepszy zbiornik.

Co o tym myslicie?

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczcie jak cięzko wybrac dobry zbiornik na RC czy Zeovit.com .

Nie sądzę aby nam sie udalo , ale mozna spróbowac .

Ja jestem za :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andrzej Twój zbiornik to klasa światowa, więc z wyborem pierwszego nie byłoby problemu:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł super, popieram. Andrzej wstawisz fotki swojego baniaka i przez rok nie będzie trzeba aktualizować:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z moimm zbiornikiem poczekamy troche , ciągle jakies zmiany robie i zanim nie osiągne efektu który mnie zadowoli nie bede się chwalił zbiornikiem.

Jednak jest sporo zbiorników ładnych na forum , więc coś wybierzemy :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej ,witajcie

Jestem za, chociaz wcale nie musi być to najlepszy baniak. Rozumiem konkurs- kilka (-naście) zbiorników się znajdzie, a co dalej?

Do mnie przemawia mozliwość dokładnego podpatrzenia czyjegoś akwarium. Zwykle np w TOTM jest kompletny opis akwarium zaczynająć od rozmiarów poprzez filtracje ,oswietlenie, dozowanie, zdjecia całości, sumpa zwierzaków itp...

Czyli cały przepis.

Wbrew pozorom bardzo trudno jest zanleżć taki opis dostosowaney do polskich realiów i normalnej wielkości. TOTM nają najczęściej sump w postaci osobnego pomieszczenia i duży litraż - swoją drogą ciekawe jaki jest średni litraż w Polsce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem jak najbardziej na tak, zreszta opisujac co 3-4 miesiace jeden zbiornik zapasu obecnego starczy nam na kilka lat.

Popieram TMK, ze nie musi byc to koniecznie najpieknieszy, najsliczniejszy aktualnie zbiornik. Chodzi o to, zeby zbiornik opisac od podszewki :) Bo przy innym zalozeniu zaraz zaczna sie dysputy: a zbiornik X jest lepszy od Y. Taka droga bedzie droga do nikad.

Ponadto, i to bedzie chyba najwiekszy problem, potrzeba kogos, kto sie tym zajmie i zorganizuje. Powszechny wybor, jak i powszechne zglaszanie moze okazac sie malo efektywne, bo zapalu grupowego rzadko kiedy starcza na dluzej - patrz wybory zdjec do galerii na konkurencyjnym forum.

W kazdym razie pomysl dobry.

Pozdrawiam,

Maciek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jestem jak najbardziej za :)

Tak jak zostało napisane wyżej, dobrze by było aby fotki uzupełnić porządnym opisem danego baniaka, na pewno będzie to ciekawsze niż same zdjęcia i szczątkowe informacje.

Oczywiście pomogę na tyle ile będę mógł, jednak potrzebna jest osoba która była by odpowiedzialna za tą całą akcję (pomoc w redagowaniu opisów, przyjmowanie zgłoszeń, przeprowadzanie głosowań, itd.), jeżeli znajdzie się ktoś taki to myślę, że nie będzie większego problemu z przeprowadzeniem całej operacji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle, ze pomysl TMK jest swietny, konkretny opis oraz zdjecia.

No to czekmy na zgloszenia chetnych do oceny:) Proponuje aby przy tym poscie ktos chetni dali znac :) A tak w ogole to moze moderatorzy cos zaproponuja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi