rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2009 może mi ktoś napisać czym najlepiej uszczelnić kubek w odpieniaczu ATI BM 200, jakiego kleju użyć- kubek przecieka w miejscu gdzie zbiera się piana, brud spływa z powrotem do odpieniacza. Czy silikon akwarystyczny bedzie OK ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2009 klej do hydrauliki pcv, klej do akrylu np acryfix , jeśli nieszczelność jest mała możesz nawet spróbować zakropić w to miejsce np rozpuszczalnik nitro on rozpuszcza plexi i moze się zaklei ewentualnie jak zakropisz to w tym miejscu będzie materiał trochę rozmiękczony i spróbuj go wklepać/wcisnąć. Byle nie silikon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2009 dzięki za podpowiedź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Kwiecień 2009 Sa juz dostepne sztywne wirniki igielkowe do pomp ATI Kompletny wirnik igiełkowy pasujący do pomp PSK 2500 Wirnik pasuje do pomp odpieniaczy miedzy innymi firm ATI Tunze ... Nakładka wirnika elastyczna brak możliwośći połamania igiełek Pobór powietrza : 800 l/h Dostepne sa u mnie w sklepie jak i u Michala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman Rożek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Kwiecień 2009 Witam Rafał, to bardzo dobra wiadomość, biorę w ciemno dwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 Można gdzieś kupić wirnik igiełkowy do PSK 2500 bo jakoś szukam i nie ma ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Maj 2011 Ja miałem mojego ATI na twardym meshu,ale dziś od Łukasza dowiedziałem się,że to była krótka seria.Przyszły dziś też komplety naprawcze z Acropory i właśnie wymieniłem siateczki jak trzeba bo wcześniej spaprałem robotę.Zostawiłem na początek większą średnicę mesha i pieni o niebo lepiej.Minusem jest,że pompa teraz buczy,ale chyba jutro trochę ją przytnę choć trochę się boję o efekt. Dziś też podniosłem odpieniacz o 5 cm co dało kolejny,lepszy efekt pienienia.Myślę o wymianie tej pompy na Tunze Hydrofoamer 9420 Silence Pump bo podobno jest lepsza,co sądzicie ? Może ktoś napisać jak tą rurę w komorze reakcyjnej i o ile uciąć ? Ps.Rafał dalej prowadzę rozmowy w sprawie ściągnięcia tych wirników z USA,teraz męczę szwagierkę bo teściowa "nie ma czasu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach