Skocz do zawartości
loccutus

Hybryda 4x24W T5 + 64W LED

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.
Leszek a czy oprogramowanie na Androida będzie dostępne do komputerka z zintegrowanymi driverami?
Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sobie kupie tableta z bluetoothem to tak - ten na którym pracuję obecnie ma tylko WiFi więc nawet nie mam jak ugryźć tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna sztuka - jedna z większych. 4x80WT5 + 200W ledów  aktualnie 4 pierwsze egzemplarze poszły do użytkowników.  Lampa już z nowym systemem chłodzenia rurek T5 i modułami LED 4 kolorowymi. Oczywiście zarządzana bezprzewodowo z 7 calowego wyświetlacza dotykowego (tabletu).

o0Htj9Z.jpg

LKURXce.jpg

9kJe8sw.jpg

jedna przed chwilą zawisła na docelowym miejscu...

ZuOUQAH.jpg

470Rkkb.jpg

Sam baniak  180x65x55 świeżo po zmianie właściciela i praktycznie po restarcie -  wymaga jeszcze wiele czasu i znacznie troskliwszej ręki ponieważ przez długi czas został potężnie zaniedbany, niedofinansowany i po prostu olany - rezultaty widać z daleka :(. Teraz zmieniło się sporo i w szafie pod akwarium i nad akwarium i powoli będzie to wychodziło na prostą ale na efekty przyjdzie jeszcze właścicielowi poczekać.... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leszek jaki jest koszt zbudowania takiej lampy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zależności od rodzaju użytych modułów LED i opcjonalnego wyposażenia od 2900 do 3200 netto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leszek :)

tak mi przyszlo do glowy w zwiazku z ostatnia zmiana czasu.

moze by wrzucic do kompa jakis wewnetrzny kalendarz co by automatycznie zmienial czas na zimowy/letni :)

niby pier**la ale trzeba o tym pamietac :))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można pomyśleć - do wpisania na liste. BTW szykuj się do wymiany firmware w tym Twoim BlackPytonie  - bedziem integrować soft z Androidem - Ty już masz wykresy wgrane zamiast PAR table tak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu nie mów, ze napisałeś firmware na lampy bp z oryginalnym kompem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można pomyśleć - do wpisania na liste. BTW szykuj się do wymiany firmware w tym Twoim BlackPytonie  - bedziem integrować soft z Androidem - Ty już masz wykresy wgrane zamiast PAR table tak ?

tak :)

wykresy :))))) sam sobie ustawiam :))))

i jest mi z tym bardzo dobrze :)))

jak sobie raz ustawilem tak mi swieci i nie widze potrzeby kombinowania przy tym :)))

tylko ta zmiana czasu... :)))

komp jest Leszka

mam slava, ktorego podobno mozna sterowac przez profiluxa.

dalem sie na to nabrac i wtopilem na sterownik do profka i dodatkowa karte L a i tak sie okazalo, ze da sie sterowac tylko na stronie tfuuuu..... producenta a w realu NIE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leszek napisz mi na pw ile by kosztowało wrzucenie twojego kompa, mój xm140 leży w kacie, a nie chce go sprzedawać tak jak jest, żeby nie było, ze komuś złoma wcisnąłem, W sumie jest po serwisie, ale nawet nie włączałem nie chce się wku......iać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z Leszkowym kompem powiesisz lampe nad akwarium i nie bedziesz chcial zadnej innej :))

jezel mozna powiedziec ze to wypas to ja powiem ze TO JEST qr** WYPAS :))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A uważasz że "oryginalny komp" do BP to krasnoludek projektował  ? :)  Sushi ma nieco lepszy model na bazie oryginalnego projektu, z poprawioną wydajniejszą sekcją zasilania i lepiej odfiltrowanym mikroprocesorem co jak mam nadzieję szczęśliwy właściciel potwierdzi - skutkuje brakiem zgrzytów znanych ze seryjnych wersji. Soft jest niestety niezgodny z oryginałem ponieważ modyfikowany komp nie posiada separatora driverów - zabezpieczenie jest zrobione inaczej.

Można by to  przepisać tak aby był 100% zgodny ze starą elektroniką ale problemu z LCD jeśli świruje to nie usunie, wtedy można wymienić kontroler na poprawiony lub na wersje z WIFi zamiast bluetootha i wyjściem na stateczniki T5 które podłączane są do portu "Slave out" mastera... i jest baza do hybrydy.

Nie pierwsza i pewnie nie ostatnia lampa PS jaką pogwarancyjnie przerabiałem. Lampy bardzo dobre w sumie oparte o porządne ledy czemu absolutnie nie można zaprzeczyć, chociaż nawet i ledy można na inne wymienić - np wymieniam moonlighty na UV... Konserwacja ledów, upgrade elektroniki i nie ta lampa...

ieO209N.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta moja lampka jest master. Napisz mi Leszku na PW co i jak, u mnie już świeci maxspect, z reszta rozmawialiśmy kiedyś , przed moja decyzja zakupu nowej lampy. W sumie teraz żałuje ze nie wziąłem twojej hybrydy, ale cóż. Chce sprzedać tego bp, ale nie chce komuś badziewia wcisnąć, żeby nie było zgrzytów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lampe musze dostać na stół, wtedy można spróbować poprawić kontroler, wymienić soft - jeśli nie będzie poprawy to wymiana hardware wtedy. Ale to już na priva dogadamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta moja lampka jest master. Napisz mi Leszku na PW co i jak, u mnie już świeci maxspect, z reszta rozmawialiśmy kiedyś , przed moja decyzja zakupu nowej lampy. W sumie teraz żałuje ze nie wziąłem twojej hybrydy, ale cóż. Chce sprzedać tego bp, ale nie chce komuś badziewia wcisnąć, żeby nie było zgrzytów.

po przerobce pogonisz razora :))))

Sushi ma nieco lepszy model na bazie oryginalnego projektu, z poprawioną wydajniejszą sekcją zasilania i lepiej odfiltrowanym mikroprocesorem co jak mam nadzieję szczęśliwy właściciel potwierdzi

Potwierdzam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już to pogonie obie i wezmę hybrydę, wtedy już na światło winy nie zrzucę;) a tak serio to jestem z tego razorka zadowolony, ale już ciiii bo Leszkowi OT robimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leszka hybryda bedzie nad moim nastepnym baniakiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

jak bede miał dane co do odbłysników ati porewmodule 54 W (dł, szer i rozstaw montażu) czy zrobiłbyś lampe na nich

jaki wymiar miałaby lampa

200 W w ledach + 6 x t5 54W

200 W w ledach + 8 x t5 54W

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi