Skocz do zawartości
loccutus

Hybryda 4x24W T5 + 64W LED

Rekomendowane odpowiedzi

Ale zauważ, że pierwszy plik ma 11,2 MB a drugi ponad 16. Czegoś zabrakło widocznie w pierwszym pliku. Ale jest już ok. Zaraz podepnę lampę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LKURXce.jpg

Pytania

1. Pojedynczy panel led ile ma wat i jakie ledy zastosowałeś

2. wymieniajac swietlówki w tej lampie czy trzeba odkrecać cały dolny panel

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby wymienić świetlówki wysuwasz tylko te paski szkła. Z boku obudowy jest specjalne wycięcie. Nic nie odkręcasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brakło 3 bibliotek które były zaznaczone jako "include" ale generator instalki miał to w ... poważaniu.

1 - 32 do 34W, w zależności od tego jakich ledów używam. A używam róznych kompozycji złożonych z ledów Cree oraz ProlightOpto (410nm)

2 - nie, tam są specjalne sloty przez które usuwasz szyby i masz dostęp do świetlówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- jaka szeokość ma ta lampa i ile by miała z 6-cioma świetlowkami

- wynika, że led zastosowałeś w niej około 100 wat

- czy na długości lampy t5 54 w można dać 4 panele led parami po 2 skrajnie (na środku akwa jest wzmoznienie)

przestrzeń do wykorzystania na długości akwa 65 cm  łącznik 14 cm  i  za nim 65 cm

@parman dzieki

Edytowane przez Gaber

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta ma bodaj 42cm szerokości ale robie inne na wymiar. Ledów jest 196W - modułów jest 6 (po 2 w okienku). Robiłem lampy 6x80W T5 + 200, więc zrobić 6x54+140 (4 moduły) to żaden kłopot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, Winda XP nie obsługuje NET. 4.5. Chyba, że po instalacji Service Pack 3 będzie. Ale nie chcę instalować, bo SP 3 strasznie zamula system. Jeszcze raz dzięki za pomoc, Leszku :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- czy jest mozliwośc dać 3 moduły w okienku czyli 6 szt na 2 okienka

- jaka byłaby szerokość lampy +/- dodajac do takiego układu 6 xT5 54 W

- czy lepiej dać odbłysniki ati od sunpowera (trapez) czy parabole od powermodule

- czy załączanie T5 w tym układzie mogły byc na 3 obwodach 1-6  2-5  3-4

pozdr

Edytowane przez Gaber

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na szybko: nowa wersja działa i wygląda elegancko. Pobiera dane z lampy i wszystko się zgadza z tym, co wcześniej ustawiliśmy :). I mam tylko jedno pytanie: jak się ma moc oświetlenia nocnego do tego, co było w sofcie N4x? W obecnej N5x można ustawić w zakresie od 0,0 do 2,0, co 0,1. W poprzedniej było w stopniach co jeden (od 1 do 10). Zresztą sprawdzę to empirycznie ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzednio światło mocne ustalane było w zakresie do 0-1% mocy ale nie używałem przecinka stąd 10 kroków (1-10). Teraz zrobiłem od 0-2% z przecinkiem, więc mamy 20 kroków. W sumie mało istotna zmiana chyba że ktoś miał za ciemno w nocy :)

Gaber - nie, moduły muszą być zestawiane po 2 na okienko bo są asymetryczne.

- 6x80W + ledy daje 58cm szerokości

- nie potrafię powiedzieć, właśnie zaczynam produkcję własnych odbłyśników na podłozu aluminiowym (anodowane po całości + napylana część robocza) i że tak powiem "nie interesuje mnie " ATI. Jeśli ktoś bardzo chce mogę przeprojektować lampę pod ATI ale to się wiąże z dodatkowym kosztem oczywiście.

- Nie, kontroler i program zarówno na Androida jak i PC obsługuje jedynie 2 grupy stateczników

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, Leszku :)! Wielkie dzięki za odpowiedź. No i czekam na FULL UNLOCKED VERSION :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@loccutus - i jak tam nowe odbłyśniki? Będą w sprzedaży detalicznej? Bo chętnie bym zamienił u siebie na taki odbłyśnik.

p.s. lampa nad domowym akwarium w hybrydzie - ledy świecą na 35 %. Więcej nie daje bo niektóre SPSy zaczynają się "kłaniać" - znaczy za mocno świecę:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi