lukaszra 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Maj 2013 Siemkamam ze 2 litry siporaxu ze starego akwa ale lezy juz pol roku z niuzywanym filtrze zalanym woda ,,,i chcialbym go zrestartowac wyczyscic ,,, jakies propozycje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flipper 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Maj 2013 Bardzo jest zabrudzony?Spróbuj kilkakrotnie wypłukać go w ciepłej wodzie, zrób coś a'la pranie ręczne, przy pocieraniu o siebie rurki powinny zgubić trochę zanieczyszczeń, dodatkowo możesz je potraktować mocnym strumieniem wody.Gotowanie to też jakiś pomysł, ale nie wiem jak zniesie to siporax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2013 no jest jest od wegla sie przebarwil ktos mi napisal zeby wygotowac w RO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2013 Gotowanie, gotowalem 6 litrow siporaxu potem plukanie i na koniec plukanie w RO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2013 tak myślę - gotowanie i to długie, a następnie perhydrol - to wymiecie każde organiczne "cudo", zostanie tyko biała kość lub kamień... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2013 ja gotowalem 2 razy w wodzie RO i to tak po 10 minut wrzenia a pozniej 4 h lezakowala w czystym zimnym RO kolor i zapach jak nowka ,, juz plywa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach