Smith1984 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Maj 2013 Witam, od 6 miesiecy jestem posiadaczem niezbyt duzej solanki 110L i troszeczke znudzil mi sie wystroj, moze ktos ma lepsze oko i podpowie mi jakie korale mogl bym dodac zeby upiekszyc moje cudo??? Z gory dzieiki za podpowiedzi i krytyke bo pewnie i taka sie znajdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondzio20005 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Maj 2013 (edytowane) Duzo masz koloru jasno brązowego. Dodaj jakiegoś koralowce z kolorem zielonym,lub fioletowym. też by pasował koralowiec niebieski,aby rozjaśnić to akwarium Podaj jakie masz ryby bo nie za bardzo widzę wszystkich ryb Edytowane 4 Maj 2013 przez kondzio20005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adikwroc 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Maj 2013 Tego hepatusa to sobie mogłeś odpuścić w tak małym baniaku, raczej męczarnia dla zwierzaka, jakies zoanthusy by sie przydały jeśli lubisz, bardzo by ożywiły baniaczek a wybór kolorystyczny jest ogromny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondzio20005 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2013 Z tym mogę się zgodzić,że kolorystyka jest bardzo DUŻA! Powodzenia w ,,remontach" w kostce:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smith1984 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2013 Dzis wybieram sie do sklepu i moze cos znajde, zastanawialem sie na jakis sps-ach ale boje sie ze padna z moim doswiadczeniem. poszukam jakiegos fioletu i zieleni, myslalem tez nad biala Xsenia ale boje sie ze to rozrosnie sie do kosmicznych rozmiarow. Co do hepatusa to niestety macie racje ale jak narazie nie jest wiekszy niz 5zl wiec jeszcze jest ok jak urosnie oddam go w dobre rece do wiekszego akwarium o ile sam nie zaczne byc posiadaczem takiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondzio20005 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2013 Jak nie masz doświadczenia kilku letniego to nie kupuj,lepiej sobie kup LPS lub miekasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carolin 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2013 Moim zdaniem SPSy to nie kwestia doświadczenia. Może być doświadczony akwarysta, ale jak do młodego zbiornika da SPSy to padną. Akwarium musi być stabilne na spsy, po4 i no3 minimalne - dojrzałe - tyle wiem na pewno. Jak miękkie i LPSy czują się dobrze, można na próbę kupić SPS, czemu nie. Do tego zdaje się dochodzi oświetlenie. Ale nie będę fermentu siać bo z tym w 100% pewna nie jestem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flipper 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2013 Hepatusowi daj szansę urosnąć i postaraj się sprzedać go teraz do większego baniaka, niech się nie męczy. W małych akwariach ryby karłowacieją. Stwierdzenie "jak urośnie to go oddam" może nie zadziałać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach