Expressive 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Marzec 2013 Zbiornik 77L zalałem 15.03, z kalkulatora wynika że mieści się w nim ok 64L wody (a raczej trochę mniej bo jeszcze odpada odległość lustra wody od krawędzi). Skały mam 7,5kg z działającego akwarium, 49L wody również, tyle że z innego akwarium. Przez te 6 dni ze skały wypłukały się resztki piasku i brązowe ziarenka (zagloniony piasek?). I teraz pytanie: kiedy wsypać żywy piach? Chciałbym jak najszybciej bo nie musiałbym dwa razy czekać na zniknięcie zmętnienia, ale z drugiej strony wolę zapytać bo nie chcę nic na samym starcie popsuć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Marzec 2013 Wazne pytanie skała sucha czy żywa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Expressive 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Marzec 2013 Zapomniałem dopisać Skała żywa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Marzec 2013 Poczekaj :_) Jeszcze trochę skała wyzuci , myślę że najlepiej poczekaj chociaż do miesiąca czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Marzec 2013 Ja wsypywałem po 7 dniach. I było wszystko OK. Przed wsypaniem jeszcze wszystko odessałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kpiotrek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Kwiecień 2013 Nie będę zakładał nowego wątku... A jak start na suchej skale to też trzeba jakiś czas odczekać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Kwiecień 2013 moje doświadczenie było takie - po wsypaniu piachu na drugi dzień rano woda była kryształ. więc nie bałbym się i dziś zmętnienia od piachu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Kwiecień 2013 Ja bym po tygodniu zapodal jak wszystko co mialo opasc opadlo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach