mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Kwiecień 2013 chyba nie trafiłeś w temat ? Tu piszemy o przyczynach likwidacji a nie o darowiznach Ja właśnie skończyłem ze wzgledu na brak funduszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondzio20005 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Kwiecień 2013 mariuszduch hmmmm a sponsora nie znajdziesz ? Albo pracować w takim sklepie z taką cudowną akwarystyką morską Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Kwiecień 2013 Wszyscy wujkowie i dziadkowie z Ameryki już nie żyją więc sponsorów brak a w sklepie z morszczyzną fajnie by było pracować O mały włos by się udało ale za daleko mieszkam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Kwiecień 2013 Mariusz - chyba w e-rybce w tym nowym salonie w w-wie szukali pracownika. Możesz zapytać. Połączyłbyś swoją pasję z pracą.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Kwiecień 2013 Adam właśnie o tym pisałem , ale 15 minut na dojazd wrazie awarii. Z Legionowa na miejsce bez szans Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thorn76 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2013 No właśnie ! przeczytałem większość postów z tego tematu i podsumowanie. Zieleniak kosztuje bardzo podobnie jak morskie. Jeżeli masz HighEnd. Powiem wam, że przejście z holendra na morskie to te same koszty. Same nawozy kosztują mnie ponad 200 zł raz na 2 miesiące + Carbo 30 zł miesięcznie + koszty energi elektrycznej większe niż u was bo ja mam 1,5W /l w HQI, nabicie butli 30 zł na 6 miesięcy. A założenie koszty jednakowe. Więc jak widać każde hobby kosztuje. Dlatego decyduję się na morskie bo po obliczeniu wszystkiego jeszcze zaoszczędzę na morskim jakies 30 zł będzie na piwo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2013 chmm, Obawiam się że żle liczyłeś :-) ale zapraszamy do grona posolonych. Otwieraj temat i działaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thorn76 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2013 snakecharner już powolutku zbieram wszystko co potrzebne nie spieszę się bo nie ma do czego i pośpiech to zły doradzca, ale tamat na 100% powstanie ale w dziale porady hehe bo mam kilka pytań Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2013 Pytaj za nim zaczniesz składać . W akwarystyce morskiej siedzę od 2006 roku niedawno postawiłem 2 baniak. Tyle ile popełniłem błędów :-) to w poprzednim nie uzbierałem przez kilka lat :_) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2013 (edytowane) Pytaj za nim zaczniesz składać Tyle ile popełniłem błędów :-) to w poprzednim nie uzbierałem przez kilka lat :_) dokładnie ja już trzecią teraz konstrukcje robię w akwa po tym akwa zobaczyłem tak naprawdę co mi się podoba w sps rybcie - praktycznie sama drobnica - apogony,babki,krewetki i wystarczy chyba wiec nowa skała i nowe korale w akwa będą zostawiłem sobie trzy korale ze starego akwa - reszty będę szukał wszystko pojechało do Krakowa (Sebastek) akcja trwała max 3 godziny Daniel Edytowane 24 Maj 2013 przez AnT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2013 Czub!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2013 Czub!!! TAK ty tam mi szykuj ładne cukierki na stronie sklepu się nie długo odezwę w tej sprawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2013 Oby nowy kolega nie musiał pisać w tym temacie za jakiś czas.... Życzę udanego solenia i czekam na postęp prac (osobiście). Powodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thorn76 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Czerwiec 2013 (edytowane) Oby nowy kolega nie musiał pisać w tym temacie za jakiś czas.... Życzę udanego solenia i czekam na postęp prac (osobiście). Powodzenia! Raczej nie będzie to temat że likwiduję bo raczej nie da się z tego hobby zrezygnować. A zielone po tylu latach mi po prostu powoli się nudzi. Co do postępów prac idą wolno ale do przodu. Już wkrótce zacznę temat o swojej solniczce. PS: moje hobby ma jeden bardzo ważny aspekt w życiu domu. Jest wskazane dla mojej córki ze względów zdrowotnych a w szczególności solniczka i to przedewszyskim dla niej będzie solnicza w domu. Edytowane 6 Czerwiec 2013 przez Thorn76 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Październik 2013 No i nie udało mi się rzucić tego hobby,akwarium nadal stoi,fakt że na razie sama skała i aiptazja ale od niedzieli pływa krewetka Kuekenthali i 3 rybki ze starej obsady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Październik 2013 No i nie udało mi się rzucić tego hobby,akwarium nadal stoi,fakt że na razie sama skała i aiptazja ale od niedzieli pływa krewetka Kuekenthali i 3 rybki ze starej obsady. Gratulację powrotu :_) Z tego nie da się uwolnić :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Październik 2013 ciekaw jestem czy znów ktoś "się kończy"???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Październik 2013 ciekaw jestem czy znów ktoś "się kończy"???? Na mnie nie licz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach