loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2013 po ile masz LED w łańcuchu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2013 (edytowane) po 6szt Zmniejszyłem napięcie do 20V i dalej buczy Edytowane 21 Styczeń 2013 przez zako Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2013 (edytowane) Zako, użyj kalkulatora choć raz albo postaraj się zrozumieć jak to działa. 6x(srednio bo nie wiem ktore to są ) 3,4V daje ci 20,4V + to co łyknie driver - to jak ci wychodzi 20V ? Nawet jak przyjmiemy że przy 1,3A masz 3,2 to i tak masz 19,2 a 0,8 na ten drv. troche mało. Edytowane 21 Styczeń 2013 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2013 Ok zwiększam do 24V Mam nadzieję że zasilacz nie zepsuje się przez to buczenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2013 masz na gwarancji? jaki to model ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2013 to NIE jest wina zasilacza. Driver taktowany PWM go wzbudza i tu jest problem. Dołożyć pojemności do driverów jak pisałem i będzie cisza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antoś 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2013 Zako sorka ze się wetnę ale mam pytanie do kolegów. Jeśli by skladać lampę na xt-e i xm-l ile trzeba by dać tych diód na 200l? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2013 Dodam że producent drv'ow tez pisał o kondonach ( gdzies to kiedys znalazlem ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2013 Zakupie i dołoże kondensatory Dziwi mnie fakt że u kolegi z takim samym sprzętem tylko razy 2, moc ledów i zasilacz jemu nic nie buczy. Ważne że działa jak na pierwszą lampe. Przy kolejnej będę wiedział z czym się borykać. Dzięki za pomoc panowie, wkrótce zdam relacje z budowy (ogarne tylko aspekt wizualny) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2013 macie inne kontrolery Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2013 Odziwo zasilacz przestał buczeć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2013 35% W 50% RB Zdjęcie zrobione telefonem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Styczeń 2013 Krótki filmik 40% W 50% RB https://www.youtube.com/watch?v=jU3ijwMJfyU&feature=youtube_gdata_player Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach