Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2013 Mariusz masz coś do grubych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2013 (edytowane) Mariusz, przeczytaj jeszcze raz moj wniosek racjonalizatorski chodzi o to, zeby UWIARYGODNIC a nie zabronic pisac bo to i tak czytajacy bierze te rady do siebie i on zdecyduje z ktorych skorzysta. wiesz, nawet w najlepszej wierze ktos nie majacy pojecia udziela rad i wywala zbiornik za grube tysiace w powietrze. i do kogo pretensje ? i tlumaczenie "sory, tak mi sie wydawalo"? ja mam dosyc niekompetencji wokolo siebie i szczerze powiem, ze nic bardziej mnie nie wqrwia niz ignorant udzielajacy rad, probujacy przez telefon spredac mi towar/usluge o ktorej wiem wiecej niz on itp, itd..... chodzi mi tylko o uwiarygodnienie kompetencji dla dobra nas wszystkich Tutaj zgadzam się z Tobą w 1000% też mam dość tej krypto reklamy , zalewa nas z każdej strony. Jeśli bym mógł dostał byś plusa Mariusz masz coś do grubych Sam mam nadwagę i jestem łysy Edytowane 5 Styczeń 2013 przez mariuszduch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2013 (edytowane) czyli sam widzisz, ze to forum dla grubych, lysych i z wielkimi jajami jestesmy w idealnym miejscu Edytowane 5 Styczeń 2013 przez Sushi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2013 (edytowane) Jeśli chodzi o jaja to dysponuję w tej chwili tylko gobiodonowymi i błazenkowymi. Panowie, a może jakieś konstruktywne pomysły? bo samo biadolenie wyszło... Mnie brakuje na forach- (wszystkich) podpisanych zdjęć i mozliwości ich wyszukiwania. czyli taka baza wiedzy zrobiona z czegoś co już jest. Drugie co mnie drażni, to uzywanie niejednoznacznych nazw. Ktoś pisze mam ładnego grzybka i po wczytaniu w temat okazuje się że to zooanthus(!) ewntualnie moze być grzybiowieniec albo fungia, a czasem po prostu jakis jednopolipowy LPS. O tymże w temacie jest 80% wypowiedzi o czymś innym,a właściwie o niczym, to już inna broszka Edytowane 5 Styczeń 2013 przez TMK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2013 Hmmm ja zanim napisałem pierwszy post miałem ciekawą lekturę http://aqua-reef.pl/forum/14-dla-poczatkujacych/ I jak to w życiu najpierw nauka a potem przyjemność Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2013 Nie tylko Ty. Niestety ja dostawałem porady dosłownie od jednej osoby na priv i był to Chodi. Meczylem go dzień w dzień przez pierwsze pól roku prowadzenia akwarium, tłumaczył mi lopatologicznie co z czym sie je. Ale teraz nie mogę przekazać wiedzy dalej bo nie zamiesciles zdjęć. Reszta PANSTWA z dużymi sztucznymi jajami olala mnie jako początkującego rok temu. wiesz, jak sie pyta, to tez trzeba wiedziec o co sie pyta. wiedze ogolna i podstawy da sie wyczytac bez pytan, bo tego jest masa, na pytanie "jak zalozyc morszczaka" bo takie kazdy z nas dostaje dosyc czest na priv moge odpowiedziec - skutecznie i dokladnie. ale jak juz ktos zapyta, o konkret z zakladania zbiornika, bo ma problem i nie bardzo wie jak rozwiazac to wtedy chetnie pomoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2013 Sporo mądrości jest w tym co piszesz.A co jeśli nie mam nic ciekawego do pokazania, bo po katastrofie zostały same miękkie a dla niektórych to nie korale.Sytuacja nie pozwala żeby mieć piękne akwarium a bakcyl wciąż jest i nie odpuszcza.Czy wtedy będę oceniony jako nie godny rozmowy ? Ja już kiedyś doszedłem do wniosku że pokażę swoje akwarium jak będzie na to gotowe tak jak i ja.Chyba każdy inteligentny człowiek jest w stanie osądzić wartość danego posta.A może wprowadzimy obowiązek zamieszczania własnych facjat? Typ nordycki cacy, a łysy i gruby wypad Po co robić podziały , nie wystarczy że rzeczywistość nas otaczająca nas dzieli ? Kiedyś często urzędowałem na forum motoryzacyjnym.Nigdy czegoś takiego nie spotkałem jak na obu forach.Czemu ? A pogadać zawsze można a najlepiej w realu Mariusz może się źle wyraziłem chodzi mi oto żeby w jakiś sposób, nie wiem jak to wyrazić wzbudzała zaufanie, że ma wiedzę, doświadczenie. Może informacja w sygnaturce kiedy zalał/zalała pierwsze morskie lub coś w tym rodzaju. Niektóre postacie między innymi i Twoja jest ogólnie znana, ale są osoby które mało się udzielają a mają duże doświadczenie. Może to pozwoli czytającemu ocenić czy piszący jest godny zaufania czy to tylko jakiś pozer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2013 wiesz, jak sie pyta, to tez trzeba wiedziec o co sie pyta. wiedze ogolna i podstawy da sie wyczytac bez pytan, bo tego jest masa, na pytanie "jak zalozyc morszczaka" bo takie kazdy z nas dostaje dosyc czest na priv moge odpowiedziec - skutecznie i dokladnie. ale jak juz ktos zapyta, o konkret z zakladania zbiornika, bo ma problem i nie bardzo wie jak rozwiazac to wtedy chetnie pomoge Chociaż raz zadales sobie trud i przeczytałes moje pierwsze posty na tamtym forum? Zanim założyłem akwarium i pierwszy raz napisałem to przeczytałem chyba wszystkie działy na forum. Pytałem jedynie o rzeczy, których nie mogłem zrozumieć. W większości chemii i działania jej w wodzie. Na kilka moich pytań do dzis po roku brak odpowiedzi i do dzis jak juz je znam to i tak nie mogę tych odpowiedzi znaleźć na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2013 (edytowane) Chociaż raz zadales sobie trud i przeczytałes moje pierwsze posty na tamtym forum? nie, jakos nie bardzo mam w zwyczaju sledzenia akurat TAMTEGO forum tak wiec wybacz, ale nie zadalem sobie zadnego trudu, zeby odnalezc twoje pierwsze posty, szczegolnie, ze chyba dobrze wiedziales GDZIE pytac Peace Edytowane 5 Styczeń 2013 przez Sushi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2013 Dlaczego jest tak że dopiero kiedy pojawia się taki temat to w trzy dni osiąga pięć stron? Po kiego grzyba kruszyć kopie? Po co wkładać tyle energii w takie utarczki? Nie lepiej wymienić się poglądami w tematach bardziej słonych? Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2013 seb, to ja zapytam przekornie, co ty wniosles do tego forum przez owe trzy dni ? ale w tym temacie sie odezwales odrazu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cYg 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2013 Ja oczekuję, że zaangażowanie w tematy dotyczące problemów akwarystycznych będzie chociaż w połowie tak duże jak dotyczące debilnych tematów jak ten. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2013 (edytowane) Sushi, nie wiem za co mnie tak nienawidzisz, ale w sumie to chyba nie chcę wiedzieć, może czas zweryfikuje Twoją nienawiść. A odpowiadając na Twoje pytanie to przez ostatnie trzy dni nie wniosłem nic, nie miałem czasu, serio, ale czytałem cały czas, ten temat również, więc nie jest tak że odezwałem się w nim "od razu". Tak czy inaczej po ostatnich najazdach na każdy mój post, prześmiewczych, szyderczych i niskich, chwilowo straciłem siły na kopanie się z koniem, kilkoma końmi... Pozdrawiam seb Edytowane 5 Styczeń 2013 przez seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2013 A ja proponuję zamknąć temat, bo zrobił się kolejny tasiemiec po przeczytaniu którego można wywnioskować tylko 3 sprawy: -więcej metoryki -większa kontrola tego co piszą spece np od wapna z budowy (wskazanie 5 postów negatywnych nagrodzone banem - to moja propozycja) -szczepki dla Chodiego -nienawidźmy naano reef. Temat uważam za wyczerpany. Więc może puki nikt nikomu gardła nie odgryzł zamknijmy topik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pucek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2013 (edytowane) A mnie z kolei drażnią ( i nie tylko na akwarystycznych forach) użytkownicy, których większość postów nacechowanych jest agresją, uprzedzeniami i tak jak Seb zauważył- nienawiścią. Moim zdaniem, na forum każdy normalny użytkownik powinien czuć się komfortowo. Jestem przeciwko wszelkim szlachtom, klikom, ale także przeciwko stałemu mobbingowi przeciwko konkretnej osobie. Dlaczego moderatorzy nie reagują, skoro widać, że ktoś się na forum źle czuje, jest bezpodstawnie atakowany itp? Sushi- na widok Seba dostajesz piany na twarzy. Masz jakieś kompleksy? Bo kilka postów temu pisałeś coś o potężnych jajach itp... Edytowane 5 Styczeń 2013 przez Pucek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2013 Ja również mam dosyć over Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2013 Wszelkie agresywne posty będą odpowiednio nagradzane... Swoją drogą kiedy w tym temacie co chwila były posty o merytoryce, pomocy itd., w dziale 'Dla początkujących', nowy temat 'wisiał' sobie 4h. Ok już zamykam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach