adam_s 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 Kubek masz rację. Logując się prawie rok temu na jednym z for internetowych. Pisząc posta o tym, że chcę założyć akwarium morskie na bazie słodkowodnego, w ciągu tygodnia przeżyłem szok. Zasypano mnie ofertami zakupu wszystkiego co na rynku, jakbym co najmniej budował drugie Oceanarium Gdyńskie. A ja potrzebowałem dobrej rady i tego oczekiwałem po forum. Zamiast rady dostałem gotowy produkt. Nie pozwolono mi myśleć. Dobre forum to miejsce, gdzie człowiek się rozwija i nabiera doświadczenia. Ma możliwość wyrażania swojej opinii, nie narażając się na obniżanie poczucia własnej wartości. Forum to jest społeczność, która coś wnosi, a nie tworzy kołchoz nastawiony na przemiał ilościowy. Dlatego bardzo dużo osób potrafi właściwie na forach oddzielić ziarno od plew. Takich partnerów na forach oczekuje. Dzięki Kubek za rozwinięcie tematu we właściwym kierunku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 Kubek oczywiscie szanuje Twoje zdanie ale uwazam ze to uogolnienie. Sa osoby ktore dziela sie swoja wiedza bezinteresownie. Mam na mysli kilkoro osob z kazdego z forum. A co do oddzielenia ziarn od plew to wierz mi, ze taki poczatkujacy jak ja ma z tym bardzo duze problemy. Czasem jest to czas stracony kosztem cieszenia sie np z baniaczka.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 No w końcu zaczeła się merytoryczna dyskusja Bo już mocno zwatpiłam Zgadzam się, że wszędzie bywają ludzie z duża wiedzą i chętnie, bezinteresownie dzielący się nią. Bez fanatyzmu w jedynie słuszną metode i jedynie słuszny sprzęt. Dla mnie liczy się jakość a nie ilość, ale też jeśli w ogóle nie ma ilosci to jakości tez nie ma gdzie szukać. Ale teraz nasuwa się pytanie Co forum może zrobić dla mnie?? Bo jednak każde forum jest trochę inne. Oczywiście dużo zależy od tematyki (nie mówie tylkoo forach morskich) ale klimaty i poziomy forum bywają różne. Zeby nie było. Też istnieje pytanie co ja mogę zrobic dla forum? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 Akurat to, ze każdy ma swoją wyprubowaną i jedynie słuszną metodę na prowadzenie zbiornika jest sprawą naturalną Jeśli coś mi sie sprawdza i jestem zadowolony z efektów to sie tego trzymam:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 czego oczekuję od forum... 1.że nie będę czytał o panu Przemku, bo to nie Pudelek, tylko forum tematyczne. 2.że nie będzie wątków, jak to jest na NR - "walka Gołoty z Najmanem - co sądzicie" lub "czy lubicie jeść ryby" albo "noworoczne postanowienia" czy też "teraz w telewizji leci program o słoniach morskich" - jest czysto, nie muszę spędzać pół godziny na to aby odszukać czy jest jakiś fajny temat. 3.że każdy forumowicz, w tym wliczając mnie, zastanowi się dwa razy, zanim coś napisze... Pozdrawiam i szczęśliwego Nowego Roku!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 100% poprarcia dla domninika! Mnie też wkur.. drażni co, ze co drugi temat to ankieta, a to o przeglądarce a to o innnym bzdecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 gdzie moja szczepka ?!?!?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 Ja to bym pragl ;-) co by morszczacy z polrocznym stazem mieli mniej do wykrzyczenia. A Ci z nieco wiekszym zeby ich zastapili. To moze zaloz wlasne forum i w regulaminie podkresl de forum tylko dla morszczakow z minimum rocznym czy dwu letnim doswiadczeniem, bo wychodzi na to de ja w obole nie powinienem sie odzywac na forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 @kubek_77, przeczytałem Twój post z uwagą i nasunęło mi się jedno słowo wspomniane przez TMK: Kultura Właśnie jej należy oczekiwać od morszczaków wypowiadających się na forach wszelakich. To dużo lepsza recepta niż moderowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 Oczekuję mniej szlamu na temat NR i reszty śmieci, a więcej merytoryki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 Z kulturą bywa róznie.Mozna jej oczekiwać, ale chyba lepiej wymagać. Zauważyłam, że działy moderowane przez zapaleńców danego tematu zwykle maja się dużo lepiej, niz te moderowane przez ogólnych moderatorów. Widać to na dużych forach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 (edytowane) ja akurat to bym chciał żeby forum o morszczyznie było kompletnie niezależne ! tak jak tu, tzn,żeby nie było tak jak na NR jest w sklepie dany towar słabo się sprzedaje to pamiętamy Seb zaraz opisywał jakie to świetne skuteczne produkty się pojawiły itd. a to nie idzie nie raz w parze z prawdą i robi się niewiarygodne dlatego uważam że forum nie powinna mieć osoba która ma sklep jednoczesnie bo to wprowadza takich nowicjuszy bardzo w błąd gdyby tamto forum nie było związane ze sklepem to podejrzewam że całkiem inaczej by to wyglądało Edytowane 2 Styczeń 2013 przez juwewaldi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 Czytam od rana ten temat, myślę o całości ogólnie o forum, o tym co zostało napisane w domyśle czy bezpośrednio i taka konkluzja mnie naszła. Prowadzę firmę, której klientami jesteście Wy i staram się jak mogę, żeby ten interes miał sens - co czasem nie jest łatwe. Zresztą każdy kto prowadzi własny biznes wie jak to jest. Jednocześnie w świetle ostatnich wydarzeń, nie chcę (ani ja ani moja firma) być elementem używanym we wojnach jakie się toczą między forami a co niestety miało miejsce. Nie chcę też narażać forum w którego stworzeniu brałem udział o posądzenie o udział w TWA czy też innych układach stwarzających wrażenie że to forum jest zależne ode mnie, zwłaszcza, że też już pojawiły się takie opinie. Dlatego dla dobra forum składam oficjalnie rezygnację z funkcji moderatora i podaję się do dyspozycji administratorów. Wierzę że chłopaki znajdą kogoś na moje miejsce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 Wszyscy maja jakies noworoczne potrzeby rezygnacji :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 No firmy nie zamknę, a innego wyjścia żeby forum na pomówienia nie narażać nie widzę. Nie ma osób niezastąpionych, a jeśli to przywróci spokój to warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 (edytowane) Leszek tu chodzi o firmę ściśle związaną z forum przecież nie masz morszczyzny chyba na stanie? hehehe co? Edytowane 2 Styczeń 2013 przez juwewaldi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 Lechu nie rób scen !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2013 Bombek choinkowych Waldek nie produkuję - ja nie mówię że znikam z forum bo mi się nie podoba wręcz przeciwnie tu było i jest mi najlepiej, po prostu nie chcę żeby niektórzy twierdzili że AR jest u mnie w kieszeni bo moda mam.. po prostu oddaję zabawki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach