Mystik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2013 Dziękuję za miłe słowa. tomcio: no mam nadzieję, że wreszcie znajdziesz czas thomas666: też. Doszły też inne korale, ale Twoje szczepki jak najbardziej się wybijają. Miklas: Tu masz całkowitą rację. Niestety lub stety, aranżacja musiała pójść w stronę większej funkcjonalności. Dlatego zrobiło się małe gruzowisko z wizją przyszłości. Chociaż chętnie przyjmuję Rivendell Mam nadzieję, że kierunek obrałem dobry i nie zanotuję jakiś wielkich upadków. Chociaż po dołożeniu suchej skały widzę pewne zachwianie biologii i muszę być czujny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Październik 2013 No ładnie Mystik No i zdjęcie gorgoni pełen wypas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2014 No to chyba czas na update.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mystik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2014 No to chyba czas na update.... niewiele się zmieniło. Troszkę doszło, troszkę odeszło. W tej chwili stawiam na korale i na nich się skupiam. Wydaje mi się, że traktowałem je po macoszemu. No i dla niektórych skończyło się to nieprzyjemnie Ale staram się nadrobić zaległości. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2014 wow.... no pięknie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2014 a jak Ci się sprawuje ten wave maker na dwie komory? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mystik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2014 tomcio: dzięki. Ale wiesz, że akwarysta morski nigdy nie jest zadowolony ze swojego akwarium A ja plany mam okrutne dominik: dobrze. Z tym, że jak odleję tak z 10l wody, to widać wyraźnie, że może bardziej bujać. Więc pompy mogłyby być chyba zamontowane trochę wyżej (o tym w ogóle nie myślałem robiąc komin). Zwiększanie mocy nie zmienia bujania tak jak częstotliwość pracy i właśnie niewielka zmiana ilości wody. Z tym, że mnie akurat wszystko pasuje. A powyższe stwierdziłem w trakcie podmian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2014 To ja się chyba będę musiał wreszcie do Ciebie pofatygować i obejrzeć to osobiście... tylko ten cholerny brak czasu.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mystik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2014 Cały czas nie wiem, dlaczego jeszcze Ciebie nie było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2014 To w lewym górnym rogu to karmnik dla chelmona ? Akwarium bajka - bardzo mi sie podoba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mystik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2014 Nie To pojemnik na sadzenie grzybków, które mnożą się na potęgę. Ciągle jeszcze mam tylko problem z odrywaniem ich od skały. Ma ktoś jakiś sprawdzony sposób? Bo skuwanie skały mnie już trochę męczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Androctonus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2014 Zbiornik świetny! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mystik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Luty 2014 Zbiornik świetny! Dzięki. Kilka zdjęć z dzisiaj: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
docik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Luty 2014 Czysto, kolorowo, bombowo!!! Czym robisz fotki? Wygladaja świetnie!!! Gratuluje zbiornika. Daj jeszcze fotke FTS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thorn76 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2014 (edytowane) więcej też fotek ogólnego całego akwarium no i większej rozdzielczości bo takie maleństwa są na 27" monitorze dla mnie to akwarium to natchnienie szczególnie ustawienie skał które bardzo mi się podoba. Edytowane 24 Luty 2014 przez Thorn76 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m4zi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Marzec 2014 Super zbiornik Mystik! gratulacje Pamiętam, że kiedyś śledziłem Twój wątek z początkami, z racji, że miałem w planach podobny litraż. Szkoda tylko, że u mnie start opóźnił się o rok.. no ale w końcu od 3 tygodni zalane. Jednak jak patrze na postęp w Twoim baniaku to żałuję, że nie jestem jeszcze na tym etapie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mystik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Marzec 2014 Dzięki Panie i Panowie. Każdy musi przejść przez etap żałowania, że nie zaczął wcześniej lub "dlaczego to idzie tak wolno" Ja wcale nie uważam, że jestem na jakimś tam nie wiadomo jakim etapie. Do pełni szczęścia brakuje jeszcze bardzo dużo. Teraz np. w planach jest dołożenie dwóch półek skalnych, co by to piękne ułożenie skał uczynić bardziej funkcjonalnym Ciągle coś się dzieje. Już nie mówiąc o kwestiach sprzętu, który powinien zdecydowanie ewoluować, ale jak zwykle kasy brak . PS. Zdjęcia robię Nikonem D5100 (pięknie działa z wysokim ISO) z podpiętym albo 18-105VR lub całkowicie manualnym obiektywem do macro (pożyczonym od kumpla). Próbowałem coś robić z pierścieniami macro (pomiędzy body, a obiektyw), ale w sumie nic z tego nie wyszło. Aparat miał problem z ostrzeniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach