mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2012 Ja w ustawieniach androida zaznaczyłem "tryb zgodności z 3G " i wszystko zaczeło latać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2012 Czy teraz pisanie odpowiedzi z tabletu działa? Poprzez "Dodaj odpowiedź" na dole tematu / poprzez pełny edytor ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2012 u mnie działa ale muli mi strasznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2012 Ok, wrócimy do tego. Właśnie zauważyłem, że 1 się zbliża :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Grudzień 2012 W temacie o shoutboxie padły stwierdzenia, że z ciemnym stylem forum zaczeło działać. Jak jest z odpowiedziami? Czy na ciemnym zaczęły działać poprawnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Grudzień 2012 nie :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Grudzień 2012 A ja mam pytanie z innej beczki choć też w okolicy tabletów - jest na forum ktoś kto pisze aplikacje na Androida? Szukam jakiegoś dobrego zintegrowanego środowiska... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Grudzień 2012 ja pisze z android 4 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Grudzień 2012 "Z" snejku - ja też mogę w każdej chwili pisać "Z", ale mnie chodziło o "NA" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Grudzień 2012 W temacie o shoutboxie padły stwierdzenia, że z ciemnym stylem forum zaczeło działać. Jak jest z odpowiedziami? Czy na ciemnym zaczęły działać poprawnie? a jak można na android przełączyć się na ciemny? U mnie w wersji mobilnej takiej opcji nie widzę, a po przełączeniu na pełną - po wybraniu profilu ciemnego przenosi mnie na wersję mobilną , która i tak jest u mnie jasna. Shoutbox nijak nie działa. I jeszcze jedna niedogodność, którą zauważyłem - nie wiem czy to bug czy ficzer - chodzi mi o przechodzenie na koniec wątku, do zawartości którą przeczytałem. Jak śledzę wątek i coś nowego się pojawi, przeczytam z laptopa, potem podłączę się ponownie to przenosi mnie dalej, ale jak ponownie podłączę się z androida to przenosi mnie znowu do tych wiadomości, które czytałem już na kompie, ale nie czytałem ich w telefonie. Fajnie byłoby gdyby to było pamiętane niezależnie skąd się łączę. @loccutus - pytasz o tym w czym pisać? Ja ostatnio trenuję to trochę i działa z Intellij Idea i z Eclipse. Koniec końców piszę w Eclipse i jest naprawdę przyjemnie. Opanowałem już obsługę USB, teraz powinno być z górki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Grudzień 2012 @pad, teraz przeczytane posty są oznaczane w bazie danych, więc jeśli się zalogujesz na laptopie a innym razem na innym urządzeniu powinno Cię kierować do pierwszego nieprzeczytanego postu w temacie. Z jakiej przeglądarki korzystasz na androidzie? Powinieneś mieć włączoną obsługę cookies i javascript. Klikasz w lewym dolnym narożniku "Zmień styl" -> "Ciemne" / "Jasne". Dodatkowo z poziomu strony głównej w ciemnym i jasnym stylu w prawym narożniku jest małe menu, gdzie też można wybrać schemat kolorów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Grudzień 2012 potwierdzam, teraz przeczytane posty się dobrze zapamiętują. Co do przeglądarki - Internet 2.3.6 - nie mam pojęcia co to jest - jakaś domyślna w telefonie (samsung). Javascript i cookies-y mam włączone, ale nadal próba wybrania 'Zmień Styl / Jasne lub Ciemne' przenosi mnie do wersji mobilnej - oczywiście dotyczy to wersji 'pełnej', bo domyślnie ładowana wersja mobilna chyba nie ma (ja nie znajduję) opcji zmiany wyglądu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Grudzień 2012 Właśnie znęcam się nad Mono, choć eclipse też mam ustawione pod obsługę AVR. MonoDevelop zintegrowało się też z moim ulubionym Visual studio, ale nie wiem czemu wywala się w debug mode. USB też mnie czeka, choć docelowo potrzebuję dorwać się do Wifi a w szczególności wysyłanie/odbieranie pakietów UDP... ale to jeszcze chwile potrwa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Grudzień 2012 potwierdzam, teraz przeczytane posty się dobrze zapamiętują. Co do przeglądarki - Internet 2.3.6 - nie mam pojęcia co to jest - jakaś domyślna w telefonie (samsung). Javascript i cookies-y mam włączone, ale nadal próba wybrania 'Zmień Styl / Jasne lub Ciemne' przenosi mnie do wersji mobilnej - oczywiście dotyczy to wersji 'pełnej', bo domyślnie ładowana wersja mobilna chyba nie ma (ja nie znajduję) opcji zmiany wyglądu. W wersji mobilnej na samym dole po środku masz przycisk "Pełna wersja", próbowałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Grudzień 2012 to właśnie to mam na myśli pisząc wersja 'pełna' - tylko tam mam opcję zmiany wyglądu, ale próba zawsze kończy się ponownie na wersji mobilnej - efekt uboczny - na laptopie korzystam z wersji ciemnej, a jak na telefonie kliknąłem profil jasny (mając i tak jasny wybrany), to później w kompie też mnie na jasny przeniosło. Ale co bym nie zrobił na telefonie to i tak mam tylko jasny a próba zmiany przekierowuje mnie na wersję mobilną (też jasną). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Grudzień 2012 Wyczyść przeglądarkę i teraz spróbuj ponownie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Grudzień 2012 zrobiłem jak napisałeś i niestety dalej to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Grudzień 2012 A teraz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach