Skocz do zawartości
seb

Forum a tablet

Rekomendowane odpowiedzi

Czy teraz pisanie odpowiedzi z tabletu działa?

Poprzez "Dodaj odpowiedź" na dole tematu / poprzez pełny edytor ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W temacie o shoutboxie padły stwierdzenia, że z ciemnym stylem forum zaczeło działać.

Jak jest z odpowiedziami? Czy na ciemnym zaczęły działać poprawnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie z innej beczki choć też w okolicy tabletów - jest na forum ktoś kto pisze aplikacje na Androida? Szukam jakiegoś dobrego zintegrowanego środowiska...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Z" snejku - ja też mogę w każdej chwili pisać "Z", ale mnie chodziło o "NA" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W temacie o shoutboxie padły stwierdzenia, że z ciemnym stylem forum zaczeło działać.

Jak jest z odpowiedziami? Czy na ciemnym zaczęły działać poprawnie?

a jak można na android przełączyć się na ciemny? U mnie w wersji mobilnej takiej opcji nie widzę, a po przełączeniu na pełną - po wybraniu profilu ciemnego przenosi mnie na wersję mobilną :(, która i tak jest u mnie jasna. Shoutbox nijak nie działa.

I jeszcze jedna niedogodność, którą zauważyłem - nie wiem czy to bug czy ficzer - chodzi mi o przechodzenie na koniec wątku, do zawartości którą przeczytałem. Jak śledzę wątek i coś nowego się pojawi, przeczytam z laptopa, potem podłączę się ponownie to przenosi mnie dalej, ale jak ponownie podłączę się z androida to przenosi mnie znowu do tych wiadomości, które czytałem już na kompie, ale nie czytałem ich w telefonie. Fajnie byłoby gdyby to było pamiętane niezależnie skąd się łączę.

@loccutus - pytasz o tym w czym pisać? Ja ostatnio trenuję to trochę i działa z Intellij Idea i z Eclipse. Koniec końców piszę w Eclipse i jest naprawdę przyjemnie. Opanowałem już obsługę USB, teraz powinno być z górki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pad, teraz przeczytane posty są oznaczane w bazie danych, więc jeśli się zalogujesz na laptopie a innym razem na innym urządzeniu powinno Cię kierować do pierwszego nieprzeczytanego postu w temacie.

Z jakiej przeglądarki korzystasz na androidzie?

Powinieneś mieć włączoną obsługę cookies i javascript.

Klikasz w lewym dolnym narożniku "Zmień styl" -> "Ciemne" / "Jasne".

Dodatkowo z poziomu strony głównej w ciemnym i jasnym stylu w prawym narożniku jest małe menu, gdzie też można wybrać schemat kolorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potwierdzam, teraz przeczytane posty się dobrze zapamiętują.

Co do przeglądarki - Internet 2.3.6 - nie mam pojęcia co to jest - jakaś domyślna w telefonie (samsung). Javascript i cookies-y mam włączone, ale nadal próba wybrania 'Zmień Styl / Jasne lub Ciemne' przenosi mnie do wersji mobilnej - oczywiście dotyczy to wersji 'pełnej', bo domyślnie ładowana wersja mobilna chyba nie ma (ja nie znajduję) opcji zmiany wyglądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie znęcam się nad Mono, choć eclipse też mam ustawione pod obsługę AVR. MonoDevelop zintegrowało się też z moim ulubionym Visual studio, ale nie wiem czemu wywala się w debug mode. USB też mnie czeka, choć docelowo potrzebuję dorwać się do Wifi a w szczególności wysyłanie/odbieranie pakietów UDP... ale to jeszcze chwile potrwa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
potwierdzam, teraz przeczytane posty się dobrze zapamiętują. Co do przeglądarki - Internet 2.3.6 - nie mam pojęcia co to jest - jakaś domyślna w telefonie (samsung). Javascript i cookies-y mam włączone, ale nadal próba wybrania 'Zmień Styl / Jasne lub Ciemne' przenosi mnie do wersji mobilnej - oczywiście dotyczy to wersji 'pełnej', bo domyślnie ładowana wersja mobilna chyba nie ma (ja nie znajduję) opcji zmiany wyglądu.

W wersji mobilnej na samym dole po środku masz przycisk "Pełna wersja", próbowałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to właśnie to mam na myśli pisząc wersja 'pełna' - tylko tam mam opcję zmiany wyglądu, ale próba zawsze kończy się ponownie na wersji mobilnej - efekt uboczny - na laptopie korzystam z wersji ciemnej, a jak na telefonie kliknąłem profil jasny (mając i tak jasny wybrany), to później w kompie też mnie na jasny przeniosło. Ale co bym nie zrobił na telefonie to i tak mam tylko jasny a próba zmiany przekierowuje mnie na wersję mobilną (też jasną).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobiłem jak napisałeś i niestety dalej to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi