smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Listopad 2012 (edytowane) Loccutus - ladna lampeczka, ciekawe ile mocy mozna w nia przylozyc aby nie trzeba bylo chlodzic aktywnie To bys przetestowal :-) Mówie o tej lampeczce z linka :-) Edytowane 30 Listopad 2012 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Listopad 2012 Ile ta akurat nie mam pojęcia, ale typowy radiator używany w DIY - ten "od Piekarza" A4291, przenosi 80W ledów na każde pół metra długości. Ma wtedy nie więcej niż 50*C. A lampka taka się już tez struga - jeszcze będą zmiany małe w montażu na akwarium - chcę dodać regulacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Listopad 2012 dokładnie to co chciałem powiedzieć powiedział loccutus. z racji wieku mam już chyba problemy z wysławianiem..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Listopad 2012 Piękna ta lampka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leoni 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Grudzień 2012 widze wy tu gagu gadu w moim temacie a ja nic niewiem że tu takie projekty się szukują Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Grudzień 2012 hehe trzeba coś robić. Yarcio lampka pomalowana dopiero dzisiaj - teraz schnie. W poniedziałek mogę wysyłać -daj mi adres na PW. BTW - papryczki puszczają 4ty listek. To światełko musi działać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Grudzień 2012 Poszło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leoni 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Grudzień 2012 (edytowane) @loccutus to może bys jeszcze jedną lampe dlamnie wyczarował ale pod typowego ATS-a Edytowane 1 Grudzień 2012 przez leoni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Grudzień 2012 wyczarować nie problem - masz jakieś plany urządzenia żebym sie mógł wpasować z modułem czy mam wolną reke ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2012 Obudowa wyschła, montaż jako tako wyszedł -jak na testowy egzemplarz piękne nie jest ale myślę że wystarczy. Yarcio - jakbyś chciał niżej powiesić będziesz musiał sobie dwie dziurki wiertnąć... Jutro wysyłam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2012 Spoko, jak co to sobie dostosuje. Najważniejsze jest to jak świeci i jak na to zareagują gloniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leoni 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2012 (edytowane) wyczarować nie problem - masz jakieś plany urządzenia żebym sie mógł wpasować z modułem czy mam wolną reke ? stawiam na długość czyli powiedzmy długi na 50cm , natomiast w dół to tak max 20cm to są oczywiście wymiary siatki, oświetlane z 2 stron Edytowane 2 Grudzień 2012 przez leoni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2012 czyli potrzebujesz 2 płyty aluminiowe o wymiarach 45x20cm z doklejonymi do nich ledami... ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leoni 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2012 dokładnie, ATS jak w poprzednim przypadku będzie sailany osobna pompą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2012 mam na stanie płyty alu 20x15cm ale jak trzeba to załatwie inny wymiar i sobie to obudujesz. Chyba że wystarczy Ci sama elektronika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leoni 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2012 no jak uważasz, niechce sie narzucać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2012 No jak dasz rade zbudować sobie ATSa z 4ma takimi płytami alu (po 2 na stronę żeby te 50cm długości mieć) no to nie ma żadnego problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leoni 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Grudzień 2012 no jak tam Leszku uważasz, chociarz fajnie jakby to profesjonalnie wyglądało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach