Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Grudzień 2012 Moim zdaniem nie, chociaż może z głodu...sam nie wiem To jest morszczyzna tu się czasami dzieją dziwne rzeczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ali_Maga 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2012 Zjadanie ustało... wystarczyło zoa przestawić z krabiej ścieżki... Niestety przez krabowe fochy mam spore straty w kolekcji Liczę,że to długo nie potrwa i odrosną rach ciach. Ech cuda panie,cuda! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ali_Maga 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Maj 2013 (edytowane) No dobrze. Czas na aktualizację. Przyznaję się do porażki za pierwszym razem. Musiałam zrestartować baniak. Coś od początku było nie tak. Korale nie rosły mimo, że parametry wydawały się ok. W grudniowy wieczór 2012 podjęłam szybką decyzję - odpaliliśmy mały niespełna 20 L baniak pomocniczy i tam przerzuciliśmy zwierzaki. Stary baniak został starannie wyczyszczony i zalany od nowa. Tym razem start na suchej skale i z ciemnym piaskiem. Zestaw startowy bakterii Red Sea. Woda z działających baniaków. Dojrzewanie? Tym razem bajka. Oczywiście nie bez przygód, ale jak widzę pewnych atrakcji się człowiek nie ustrzeże w akwarystyce morskiej. W tej chwili baniak jest stabilny. Pracuję nad jego wyglądem i stopniowo zasiedlam zwierzakami. W zbiorniku obecnie mieszkają: Ecsenius stigmatura Synchiropus Picturatus Lysmata debelius Stenopus zanzibaricus 2 x Amphiprion ocellaris Zoanthus - kilka odmian Briareum - dwie odmiany Euphyllia divisa Duncanopsammia axifuga Rhodactis Xenia Pseudogorgonie Entacmaea Quadricolor Montipora talerzowa zielona Acanthastrea Lordhowensis ślimaki turbo, nassarius, babylonia... To chyba tyle. Więcej grzechów nie pamiętam... Poniżej foty (wrzucam kilka, reszta w mojej galerii)! Henia (Ecsenius stigmatura) przy kolacji: Błazenki, które nie widzą ukwiału... Karmazynowy mściciel: Wielka pieszczocha - Miranda Mandaryna Krabik: Xenia Duncanopsammia: Briareum Zoa Rhodactis fluo zdjęcie całości wrzucę, jak troszkę wszystko zarośnie Edytowane 22 Maj 2013 przez Ali_Maga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondzio20005 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Maj 2013 Super Jak od nowa ,,wsadziłeś" te zwierzaki po restarcie (co jak tak rozumiem ) to naprawdę super Powodzenia !!!! A może byś pokazał swój baniaczek w całości,nie ma co się wstydzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Maj 2013 Fajne zwierzaki . Masz zdjęcie całości? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ali_Maga 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Maj 2013 (edytowane) Fajnie,że i Wam się podoba. Cierpliwości, już niedługo będzie zdjęcie ogólne. Niedawno poprawiałam ustawienie skały i troszku zrobiłam małą demolkę. Poczekajcie jeszcze, niech zarośnie, a resztki cyjano sobie pójdą precz wtedy będzie fotogenicznie. @kondzio20005 No nie tak od razu zwierzyna wylądowała w baniaku, przez półtora miesiąca większość była w akwarium pomocniczym. Akwarium główne zostało zalane wodą z działających baniaków, więc dojrzewanie było łagodne. Po zazwierzęceniu przez pierwsze dwa tygodnie praktycznie codziennie mierzyłam parametry. Na razie wrzuciłam fotki techniczne - skała po zalaniu: i burza piaskowa: Pozdrawiam z deszczowej Warszawy! Edytowane 23 Maj 2013 przez Ali_Maga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondzio20005 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Maj 2013 Aha spoko ułożenie skały supcio piasek ładnie się ułożył też supcio Chyba lepiej być już nie może a czekaj jednak może przez jedną osobę na tym temacie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ali_Maga 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Maj 2013 Dobrze,że w akwarium nie pada deszcz, tylko świecą słoneczka! Zoa-weekendowa sesja zdjęciowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach