Skocz do zawartości
yoka

Ktokolwiek widział ktokolwiek wie

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko ale dopiero po niedzieli

Zrobilem przed chwilka male doswiadczenie

Przy pracujacym odpieniaczu tak jak pokazuje filmik nr 3 wlalem do zbiornika okolo 200ml zlewek z odpieniaczy

Efekt w sumie czekalem az przeleje ale nic takiego sie nie stalo

zwiekszyl sie tylko poziom piany formujacej do okolo 5-6cm i mnimalnie odpieniacz przyspieszyl ale nie przelal jak to zwykle robia pozostale

Pewno nie jeden powie ze u mnie tez nie wyjedzie ale ja to testuje w zbiorniku ktory ma 130 l wiec 200ml takiego specyfiku to dla tego sytemu niezly "kop"

Fota przedstawia o ile zwiekszyla sie piana formujaca porownanie z 3 filmikiem

746_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpieniacz pracowal caly czas od chwili wlaczenia

Wewnetrzny kubek sporo sie juz zabrudzil po wyciagnieciu go myslalem ze bedzie klopot z wyczyszczeniem rury glownej ale bez problemu recznikiem papierowym przetarlem osad na wewnetrznej rurze bez wyciagania calosci

Na ktoryms z foto widac ile syfu wywalil do kolektora sciekowego

Pozniej zrobie obiecany test z zarciem ale dopiero jak obsada rybna mi sie zwiekszy

mam dostac co nieco ryb po niedzieli aczkolwiek szykuje mi sie urlop w szpitalu na 3 tygodnie wiec moze calosc przesunac sie w czasie

Jak na ta chwile odpieniacz ten ma mega plusa za dokladnosc wybierania syfu

Normalnie BK juz dawno przestawal pienic i mielil w "miejscu" gdzie ten non stop cos wywala nie sa to jakies ogromne ilosci ale zawsze jakis brudek wywali nie ma tego zjawiska ze staje i miele piane na jednym poziomie kz ciagle cos wyrzuca !!! minmo ze nic nie bylo dolewane ani nie byly karmione ryby

765_thumb.attach

766_thumb.attach

767_thumb.attach

768_thumb.attach

769_thumb.attach

770_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafale jak tam testy, bo wlasnie zamowile M'ke dla dla siebie niesiony twoimi poprzednimi zdjeciami i opiniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na obecna chwile odpieniacz jest wyciagniety i wymyty i czeka na odbior nastepnego testera :)

Trafi do zbiornika gdzie w obiegu jet ponad 1000 l wody

Jesli chodzi o mnie ten odpieniacz zostaje u mnie nie bede wymienial go na BK jesli cos to jak tylko do mnie wroci no chyba ze nie :) to troszke przy nim pokombinuje i pozniej podziele sie wydarzeniami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wiec czekamy na kolejne testy:) Ja również zamieszcze kilka fotek z pracy jak tylko odpieniacz trafi do Sylwii:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uruchomiony :good: i zapowiada się bardzo obiecująco. Na razie przez kilka dni zobaczę co pozbiera po BK, a potem popracuje sam. Ach jestem wręcz podniecony... B)

Dzięki Rafał za przyjęcie w domu i wypożyczenie tego "potworka" - kilka miesięcy mi chodził po głowie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rebciu nie ma za co B)

Tylko zostal mi niesmak z waszej wizyty ze nie zagosciliscie dluzej :good: a szkoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis dojechaly do nas dlugo oczekiwane odpieniacze Korallen-Zucht revolution. Wlasnie podlaczylem sojego revolution M. wiec jesli ktokoliek ma ochote zobaczyc odpieniacze na zywo zapraszam do sklepu a dzis do 20:00 mozna zobaczyc M'ke w akcji:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie jak z głosnoscia tych odpieniaczy , zasysanie powietrza z tym mozna sobie poradzić, ale jak jest z tymi pompami czy sa głosne ? Chodzi mi o odpieniacze KZ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nachylilel sie wlasnie nad sump gdzie stoi odpieniacz i nie slysze pompy. Ale wiecej powiem jak zaniose go do domu i podlacze tam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to mam pecha do produktów KZ :rolleyes:

Filtr do zeovitu po podniesieniu, odpadła podstawa.

Wczoraj kupiłem odpieniacz S i puszcza bąbelki na łączeniu.

Coś im te klejenie szwankuje.

Yoka z jakimi pompami przyszły wersje S, bo ja dostałem z Aquabee 3000, a z tego co piszą powinna być 2000/1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i jak te rewolutiony wypadają na teście długodystansowym?

Jak z ciszą w modelu S?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

S-ka jest cicha. Jedyny mankament to kubełek potrafi wpaść w wibracje, ale wystarczy położyć coś na nim i jest spoko.

Z tego co zauważyłem odpieniacz nie reaguje na wkładanie rąk :rolleyes:

Wywala bąbelki do akwa, one tak ponoć mają.

Mały syfek wpadnie w dysze i przestaje pienić, wczoraj 3 razy ją rozbierałem.

To był test krótkoterminowy :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marti, a Ty masz sump z komorami czy bez?

Mój nowy potwór też wywala mnóstwo bąbli i nie wiem, chyba zmienię sumpa na komorowego bo i tak nie mieści mi się z pompą i filterkiem.

Jak jest z regulacją?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj instalowalem taki odpieniacz klientowi,niestety klejenie nie trzyna i puszcza bable na laczeniu.Natomiast duzy plus za to ze odpieniacz natychmiast po wlozeniu do akwa zaczol produkowac piane,mimo ze wczesniej byla podmieniana woda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi