Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Podrobka Korali. Praktycznie bez widocznej roznicy, poza jednym bardzo waznym szczegolem - magnesem. Nie wyobrazam sobie mocowania Korali na przyssawki. Jakos wydaje mi sie, ze dosc latwo by sie odlepiala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

magnes to nie problem w razie draki zawsze można przerobić:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj dotarły do mnie 2 pompy Sunsun jvp-102 i pierwsze wrażenie jest bardzo pozytywne. Pompy gabarytowo są większe od nanostream (nie wiam jak to wygląda w stosunku do Korali), ale mają też większą średnicę wylotu i w porówaniu do 6045 lepiej dmuchają. Mocowanie na magnes bez zarzutu i przez pierwsze godziny nie odnotowałem hałasu i wibracji.

http://www.allegro.pl/item405137540_pompa_cyrkulacyjna_5000l_h_uchwyt_magnetyczny_.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam teraz 2x6045 i 2x chińszczyzna, jak wyłącze tylko nanostreamy to cyrkulacja wydaje się be zmian, ale jak wyłącze jvp i zostają tylko nanostreamy to mam wrażenie, że nic nie działa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki masz litraż aqua ?Bo u mnie nano 6045 działa całkiem Ok ,jest cichuteńka i pięknie załatwia cyrkulacje w...98l :) (oczywiście jak dojdą SPS to dostanie kogoś do pomocy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili mam taką chudzinke 120x40x50h :). Przez rok czasu miałem dwie 6045, ale to było ciut mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi