slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2012 Błazny są głupie i nie wiadomo co kombinują. Tym bym się nie przejmował.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Luty 2012 poszłaś jak burza.... wow.... zwolnij i ...... powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agniecha 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Luty 2012 Panowie, pomóżcie!! Dziś po kilku dniach grzecznego siedzenia ukwiał wlazł w całości w dziurę w skale. Do tej pory mieściła mu się tam tylko noga, a teraz - sami zobaczcie. Martwię się czy z tamtąd wyjdzie. Jeśli nie - będę mieć rewolucję w akwarium. Co radzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Luty 2012 Na razie nic bym nie robił obserwować trzeba przez kilka dni. Może mu cyrkulacja nie odpowiada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Luty 2012 Z ukwiałami jest tak,że to one wybierają sobie odpowiednie dla nich miejsce w zbiorniku.Siłą go nie zmusisz do siedzenia na miejscu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agniecha 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Luty 2012 Tu nie chodzi o wędrówki po akwarium tylko o to, że wlazł cały do niewielkiej dziury. Niby logiczne, że jak wlazł to i wyjdzie, ale martwię się, czy aby na pewno. Zobaczę jak będzie się zachowywałam rano, ale jakoś mam mieszane uczucia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bestiakol 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Luty 2012 spokojnie ukwiał nawet dwa tygodnie siedzi i nie wychodzi więc cierpliwości Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agniecha 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Luty 2012 Wylazł z rana - a ja jak zwykle w panikę wpadłam. Nadal się dziwię jak on się tam zmieścił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdrianPotocki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Luty 2012 Agniecha, ja Cie rozumiem. Moja zonka tez sie czesto dziwi jak on tam sie miesci - przepraszam ale nie moglem sie powstrzymac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Luty 2012 Agniecha, ja Cie rozumiem. Moja zonka tez sie czesto dziwi jak on tam sie miesci - przepraszam ale nie moglem sie powstrzymac spadłem z fotela rozlewając kawę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agniecha 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Luty 2012 (edytowane) Dobre - głodnemu to zawsze chleb na myśli Edytowane 6 Luty 2012 przez Agniecha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Luty 2012 AdrianPotocki tylko gratulować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agniecha 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2012 Minął miesiąc więc postanowiłam znów odwiedzić sklep. Jestem zakochana w Euphylliach i dlatego do akwarium trafiły: Euphyllia paraancora i Euphyllia glabrescens. Dokupiłam też Lysmata wurdemanni - przywlekłam ze szczepkami aiptasię. Na razie zainteresowania ukwiałami z jej strony nie widzę. No i za namową męża kupiłam mandaryna. Na razie pięknie wyjada żyjątka mieszkające na tylnej szybie. Ukwiał po miesiącu siedzenia w jednym miejscu znowu przelazł gdzie indziej. Myślę, że maczały w tym płetwy błazenki, które molestują go okrutnie. Niby trochę podrósł, ale błazny też i nadal jest dla nich obydwu za mały. Co kilka dni coś robi mi w akwarium demolkę. Celem jest głównie skałka z zoa, którą za każdym razem znajduję na piachu mimo, że siedzi wciśnięta między kamykami. Mam kraba pustelnika, ale on odpada - siedzi całymi dniami w jednym miejscu - nawet nie widać, by się kręcił. Czy możliwe jest, by bałagan robiła krewetka szkarłatna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2012 Wszystkiego Najlepszego Agniecha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agniecha 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2012 Dzięki !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agniecha 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Marzec 2012 No i stało się - klamka zapadła. Podjęliśmy decyzję o zmianie szkła na większe. Teraz pojawił się temat kupna samego szkła. Może ma ktoś na zbyciu akwa o max wymiarach 120x60x60 (ew. 120x50x50)? Jeśli tak - proszę o bliższe informacje na priv. Z góry przepraszam za brak odpowiedzi w ciągu 2 tygodni - wyjeżdżam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Marzec 2012 Aga taki zbiorniczek ci każdy szklarz sklei leć do szklarza pod domem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agniecha 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Marzec 2012 No niby racja, ale: 1. nie bardzo ogarniam te dziury (bez podtekstów proszę ), spływy itp - jak ja to wytłumaczę szklarzowi? 2. mieszkam raczej na prowincji i o akwarium morskim to tu niewielu słyszało (czyli szklarz zielony) 3. wolę mieć coś gotowego i sprawdzonego, no i tańszego niż nowe 4. niech ktoś jeszcze z kolegów z forum zarobi na sprzedaży.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach