Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2012 grzeczna, grzeczna ... naprawde rewelacyjna ryba, no i dekoracyjna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2012 Też była u mnie "na liście", ale się nie zdecydowałem... może niesłusznie. Napisałeś, że celowo startowałeś na ubogiej soli, i że planujesz uzupełniać. Lejesz tylko ballinga? czy dodajesz też jakieś mikroelementy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2012 Leje ballinga FaunaMarin razem z kompleksami, czyli 3 roztwory z nikroelementami tez FaunaMarin. Moim zdaniem dzialaja świetnie A co do ryby jest mocno demonizowana przez ludzi ktorzy cos gdzies slyszeli ale do konca nie wiedza. Faktem jest, ze jest to ryba trudna w aklimatyzacji (ze wzgledu na budowe skory jest bardzo wrazliwa na wszelkie oodina itd...) ale potem daje wiele frajdy z obserwowania jej no i jest doskonalym plywakiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Czerwiec 2013 (edytowane) minutowka zrobiona pare dni temu ))) ciezko sie robi filmy telefonem przy ledach, obraz ogolny jednak widac akwarium jest w tej chwili na rozdrozu. doszedlem do momentu, gdzie decyduje czy ciagnac je w takiej formie jak obecnie czy dokonac drastycznych modyfikacji.w zwiazku z tym prawdopodobnie na jesien przestanie istniec w takiej formie, jak to widac i przejde tylko i wylacznie na akry.zmodyfikowane tez zostanie podloze skalne i chce pojsc w strone skalnego bonsai z olbrzymia iloscia piasku na podlozu, kilkoma LPS-ami na dnie, rico pod skala i akroporowymi galeziami.do sprzedazy pojda wiec wszystkie montipory, seriatopory, policopory i wiekszosc skaly. jak ktosplanuje na jesien zasiedlac baniak to mozemy sie dogadac ))) Edytowane 9 Czerwiec 2013 przez snakecharner Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Czerwiec 2013 Akwarium - bajka. PK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Czerwiec 2013 bardzo ładna kosteczka,a czemu już zmiana? może jeszcze rok dwa rosnąć,jak myslisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Czerwiec 2013 Waldi ekonomia )) juz teraz leje praie 800 ml plynow ballinga dziennie. wiekszosc idzie w montipory, ktore rosna jak chwasty i nie jestem w stanie ich wyplenic ze zbiornika. oblaly skale, przerastaja sie wzajemnie... nie sa to moje ulubione sps-y ))) chce sie skoncentrowac na akrach i tylko je umiescic w zbiorniku jako sps-y ))) taka droga..... ))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jotef 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Czerwiec 2013 he he, a jednak ... p.s. Tomek, jeśli nie od Balona, to możesz zrobić sobie wycieczkę do Szczytnej w Kotlinie Kłodzkiej i tam wybrać u sprzedawcy skałę wedle upodobania i potrzeb ... retne, to ksywka na allegro sprzedawcy ze Szczytnej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Czerwiec 2013 chce sie skoncentrowac na akrach i tylko je umiescic w zbiorniku jako sps-y ))) taka droga..... ))) zobaczymy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Czerwiec 2013 @ Janek sa wakacje to kto wie )) daleko nie mam wiec moze sie przejade )) po drodze wpadne do klodzka oblookac jak ida prace @Mrowka taki jest zamysl )) na pewno nie wprowadze powtornie montipor, ewentualnie talerzowki ale to na osobnej wysepce skalce. akry na skale bonsai i lps-y i rico na dnie pod skala ))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jotef 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Czerwiec 2013 [...] po drodze wpadne do klodzka oblookac jak ida prace [...] oczywiście ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarecki-g 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń 2014 (edytowane) @Sushi, zrobiłeś rewolucję w baniaku? - wrzuć jakieś fotki jak teraz to wygląda Edytowane 4 Styczeń 2014 przez jarecki-g Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregior 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń 2014 Tez jestem ciekaw. Czy ty lejesz może sól bez soli?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń 2014 akwarium istnieje i ma sie calkiem dobrze. czekaja mnie jeszcze male zmian ale sadze, ze juz jest blizej niz dalej w tej chwili w przewazajacej wiekszosci obsada to akropory. czeka mnie jeszcze lamanie i przesadzanie ale wizja juz jest )) mysle, ze za pol roku osiagnie mniej wiecej zamierzony ksztalt. sol bez soli leje caly czas. "niestety" zaczolem robic tez podmianki, bo mimo dozowania soli bez soli, wszystkich komplexow FaunaMarine i aminokwasow i witamin Grotecha akry tracily miejscowo tkanke. takz niektore kolory korali byly malo akceptowalne. bylo cos, czego w zaden sposob nie dalo sie uzupelnc. nie bylem tez w stanie niczym podbic potasu, ktory spadl mi do wartosci 300. zdjecia zapodam, jak juz bedzie wygladalo to tak jak chce czyli pewnie gdzies kolo wakacji na razie jest las w stylu angielskim )) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregior 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2014 Dzięki za informacje. I czekamy na fotki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Marzec 2014 tak mnie natchnelo niestety niejestem w stanie oddac kolorow przy ledach. na dzien dzisiejszy wyglada to tak: http://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=1AAUHbQLdkk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdrianPotocki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Marzec 2014 niezłe krzaczory !! - ale film to chyba piekarnikiem kręcony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Marzec 2014 ten akurat malaxerem nie wiedzialem, ze jablko wywala w tak skompresowany sposob filmy na youtuba zrzuce potem z telefonu na kompa i wrzuce w normalnej rozdzielczosci jak dla bialych ludzi ))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach