markus892 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Luty 2012 he,he przysięgam,że nie chciałem podpiąć przekaźnika bezpośrednio pod procesor a tak na poważnie,to zdaję sobie sprawę o zasilaniu układu(jakieś drobnice kiedyś się składało),podłączenie przekaźnika też nie jest problemem(zresztą @loccutus podał sposób podłączenia) rozumiem,że jednak układ zadziała jeszcze jedno pytanie czy można wrzucić soft do sklepowego układu czy trzeba jeszcze ustawiać fuse bity Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Luty 2012 Pojdzie na standardowym ustawieniach, ktore znac trzeba, zeby w programie wpisac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markus892 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Luty 2012 @chodi nie załamuj mnie bo dla mnie to czarna magia,wgrywałem już soft do układów(programator usb) bascomem i avrdude i nigdzie nie wpisywałem żadnych fuse bitów i w zasadzie program działał,byłem przekonany że np. bascom sam rozpoznaje procek i jego parametry :yucky: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach