Skocz do zawartości
AquaSting

Filtr kubełkowy

Rekomendowane odpowiedzi

jak będzie dbał o czystość w kubłach to będzie wszystko ok. Tylko po co sobie dodawać więcej pracy, bo przecież nic super dodatkowego to nie wniesie, tylko dodatkowe złoże do filtracji biologicznej ( +80kg żywej skały).

Ale każdy ma swój zamysł - a my morszczaki to już nad wyraz uparte gadziny :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja tu przytocze pewna historie. Gadalem kiedys z jdnym panem, ktory jezdzil kiedys na ostrym kole. Kto nie wie to wytlumacze - to taki indywidualny rodzaj roweru, robiony wlasnorecznie, typu LOW COST. Ostrokołowicze przewaznie nie maja przezutek, hamulcow, generalnie wszystko ma byc jak najtaniej i bez zbednych bajerow (np. swiatel). Oczywiscie da sie na tym jezdzic (i to nie tylko w celach eksperymentalnych). Ow Pan ostrokolowicz mowil, ze juz niestety nie jezdzi. Co sie rzucalo w oczy to to, ze nie mial z przodu zębów. Wiec to chyba mowi samo za siebie o technologii LOW COST i odpowdaia na pytanie "czy sie da?".

Edytowane przez KIDULT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się coś fajnego przypomniało. Pewnego razu pojechaliśmy z kolegami na motocyklach do restauracji "Parkowa", w Myślenicach nad Rabą. Typowa mordownia. Koło mnie siedział kolega , jescze z czasów szkolnych Jacek T. Mały, grubawy wiecznie opowiadał dowcipy i sam sie z nich smiał. Po którymś z jego kawałów jeden z miejscowych osiłków podszedł do stolika i trzasnął go w pysk. Jacek powiedział - Daj spokój - chcemy sie tylko napić! Rosły myśleniczanin chciał powtórzyć swój cios ale... nie zdążył . Został przewleczony przez pół knajpy i wrzucony pod bar. Zapadła cisza.Osiłek pozbierał się , obtarł bużkę z posoki i powiedział " No k...wa, tego po takim małym i prostym gościu nigdy bym sie nie spodziewał...". Tak że pierwsze wrażenie może być mylące.. :yes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehehe po tych wesołych wypowiedziać nie pozostaje mi nic innego tylko życzyć wesołych świąt. :good2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To czy się uda czy nie uda zależy od bardzo wielu czynników i jestem tego świadomy. Na pewno granicą , której nie przekroczę jest bezsensowne męczenie zwierząt. Jeśli pomysł polegnie - sprzedam kubły i zrobię sumpika, a kazdy z sensownych krytyków (szczególnie Dominik) ma u mnie piwko ( lub 3 :rolleyes: ) , oczywiście gdy na Rynku w Krakowie znów zrobi się ciepło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak pisałem, jeżeli będziesz czyścił kubły to będzie ok. Ja tylko dziwie się czemu zadajesz sobie dodatkowe zajęcie:) Krytykować to chyba nie krytykuję, po prostu pytam i wyrażam swoją opinię:)

p.s. ..to aby do wiosny z tymi browarami... bo i jak Krakus;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kidult, ostre koło to typ roweru, bez przerzutek, hamulców, napęd jest "na sztywno", czyli jak pedalujemy to jedziemy, jak przestajemy pedalować to rower pedałuje sam, z low cost nie ma to wiele wspólnego, równie dobrze można sobie zlożyć samemu rower z przerzutkami, tu proszę ostre koło "low cost" :)

http://allegro.pl/rr-ostre-kolo-torro-h-son-deda-blb-ostre-kolo-i1995730799.html

Ale z historii się uśmiałem :D

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temat widze prowadzicie wyczerpująco... ja używam mojego TetraTec ex700 jako dokładny oczyszczacz z zawiesin i mam w nim purigen z węglem... owszem trzeba często czyścić... mój tak chłonął śmieci że mi glony w sumpie wymarły bo nie miały pożywki... no i teraz chce jakieś drzewko namorzynowe zamontować bo jest wytrzymalsze na ubogie zasoby substancji odżywczych. wystarczy światło... jakby ktoś miał namorzyna to proszę o odzew. pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi