AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Marzec 2024 Pod nową lampą , oczywiście coś musiało wyskoczyć - cjano , po zmianie oświetlenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Kwiecień 2024 Dziś piach wsypany . Parę razy płukania i w końcu mi się znudziło i wyspałem nie do końca czysty. Korale jeszcze w szoku . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Maj 2024 Taka mała ciekawostka z biała plamą która się powiększała na akropora . Najpierw szlif chorego miejsca , później łatanie masą . Tu już parę tygodni po łataniu ,ładnie oblała tkanką drugie miejsce zaznaczone dziś łatka ( ta na dole) . Wiadome trzeba powtarzać czy działa. Jeszcze jedną dopadłem ale od spodu miała powiększające się brązową plamę wiec też szlif później łatanie . ( W obydwóch miejscach siadał dodatkowo brązowy nalot i co zrobić ) . Najlepiej sprawdza się wykałaczka do wypełniania ubytku i spokój przy kładzeniu masy . I dalsza zabawa na parę tygodni . Ale jak się nie spróbuje to się człek nie dowie . Dopiero to początek drogi ale przynajmniej koral uratowany bez straty w razie W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik 2024 Więc. 250 ml , filtr i zobaczymy . Ziemia okrzemkowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Grudzień 2024 Takie tam, po małej zmianie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Grudzień 2024 2024.08.15 - 2024.12.15 . Jak zawsze upadki i wzloty . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Kwiecień Takie tam dziś . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Kwiecień Do pamiętnika . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Czerwiec Witam . Daj żyć albo spróbuj dać . Kiedyś kleiłem młodą Fungie do podstawki by nie zginęła w akwa ( za mała ) I niedawno ta sama odpadała młoda Fungia z podstawki i po paru dniach (około półtorej tygodnia ) jest na nowo nowa ,wyrosła z podstawy klejenia . I to jest fajne .Fotki marnej jakości . Ale liczy się efekt . Po lewej pod Naso to co zostało jak odpadła młoda i została przyklejona na nowo , jest z prawej strony .I Foto z dziś jak to wygląda . I takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień Nowy projekt . Dziś przyszły paczki . Pakowanie pierwsza klasa . Więc: Pierwszy etap jest Ceramika pod specjalne zamówienie @balon Teraz będzie drugi etap , szkliwienie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik Podzielę się , oby nie musieliście używać . Jak ktoś będzie miał problem - może sie w ten sposób ratować obsadę . Ja u siebie pierwszy raz odkąd mam akwa użyłem uv - no nie było okazji . Po dwóch tygodniach użycia efekt przyjemny , wcześniej ryby obsypane co niektóre myślałem że już "wieczna rafa" ryby obsypało momentalnie - tak niespodzianka przyniosłem sobie gratis Oprócz intensywnego karmienia różnymi pokarmami doszła uv po paru dniach do sumpa - OCZYWISYTE LAMPA NADAJE SIE TYLKO DO SUMPA ! . Ale za działa na chwile obecna świece 24h na dobę . Tak wiem - lampa tłucze wszystko w przegrodzie co do niej wpada i to dla mnie ważne , nie jak standardowa uv w tubie . Co ciekawe ślimaki nic sobie z tego robią. Wiadomo parametry przy takim ustawieniu czyli - mocne karmienie + tłuczenie uv . Po4 - 0.00 hanka , No3 - 50 - podskoczyło ale to raczej nie problem . Ważne że obsada od trzech tygodni żyje i ma się lepiej . Kto chce może sobie spróbować. Pokolce też przez chwile obsypało ale ładnie zeszło i co fajne cały czas jadły i to ważne . Najgorzej zebrała samica błazenka to już była agonia wręcz ale dała rade mniej jadła przez chwile musiałem wręcz przy karmieniu praktycznie pipetą podawać pod pysk pokarm ale po paru dnia zaczęła sama pobierać . Im więcej różnego pokarmu tym lepiej , dziwne bo robią się bardzo wybredne . Na chwile obecną wraca do normy wszystko . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Październik Nowa zabawka pod aplikacje Tuya - mnie interesuje tylko pomiar ph z dostępem historii . Wiadome sonda do wymiany( czekam ) będzie wiadomo - jedyna godna - Hydrometr . Yieryi WIFI Smart Aquarium PH Meter YY-W9909 Digital PH EC TDS SALT S.G Temp Water Quality Tester Tuya Monitor Control US/EU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Listopad Dziś odebrałem , nowa konstrukcja . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano piątek o 09:25 Konstrukcja zwodowana. Jeszcze piasek , korale takie tam bzdety . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano piątek o 12:22 Właśnie dodałem jeszcze piasek . I znowu woda mętna, teraz cjano , dino , glony w poczekalni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 godzin temu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach