danielj 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Czerwiec 2008 Witam Zakładam powolutku swój pierwszy słony baniaczek , na 100% będzie to FO ze skrzydlicami i trapi mnie wybór oświetlenia:confused: Mianowicie mam na myśli takie rozwiązania: 1. HQI 2x70W do tego 4x54W T5 2. 6x54W T5 3. ??? Baniaczek 120x65x55cm Z góry dzięki za pomoc:) Na pewno nie będzie korali twardych , może kilka miękkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Czerwiec 2008 Moim zdaniem do FO wystarczy 4x54W T5, dobrac jeszcze ladnie kolory switlowek i bedzie cacy chyba ze chcesz refleksy w wodzie to trzeba HQI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Czerwiec 2008 Jak miekkie to jednak nie FO Daj albo 4x54W albo 6x54W, w obu wypadkach miekkie beda zyc i rosnac ( w tym drugim szybciej). Pozdrawiam, Maciek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Czerwiec 2008 4X54w wystarczy w zupelnosci na FO a i jakiego prostego twardziela, wysoko nad tafla tez upchniesz;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danielj 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Czerwiec 2008 @Ocelocik masz rację , raczej towarzyskie morskie:D ściślej pisząc FOWLR + kilka miękkich:) Pisałem o HQI bo refleksy są piękne , a i zonie coś się należy:D świetlówki chciałem dać takie: 1 Sylvania Grolux 2 Sylvania Coralstar 2x70W HQI BLV Nepturion 10000K 3 Sylvania Grolux 4 Sylvania Coralstar Dlatego takie ,że mam z nimi doświadczenie w moim 800l Malawi:) Ale otwarty jestem także na inne propozycje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach