Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2008 Czy to jest ten sam przewod ktorym laczymy Profilux`a , tyle ze z wejsciem USB ? W tym moim nowym laptoku nie mam takiego wejscia jak w PC , wiec narazie nie moge podpiac Profilux`a , zastanawiam sie nad tym przewodem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2008 To jest zwykly adapter usb-com smialo mozesz kupic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2008 aha , to spoko thx za info . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2008 Witam, problem polega na tym ze nie kazdy adapter wspolpracuje poprawnie z Profiluxem. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2008 Ja w sklepie kupilem pierwszy najtanszy adapter i dziala... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2008 Mnie sie ten Profilux prawde powiedziawszy to wogole odpodobal , dolewka sie wiesza (utrzymuje ja sucha w czystosci i tylko minimalnie do wody dotyka jej koncowka , pomimo tego potrafi sie zawiesic (optyczna miala byc :0 ) Mozliwe ze w belce przekazniki sa jakies walniete i nie zawsze tam zalaczaja . Pomiar Ph nie jest tak dokladny jak naprzykald w kompie Tunze , Profilux wyswietla tylko calkowite wartosci jak np; Ph 8,2 , 8,3 , 8 ,4 itd....tym samym to Ph zawsze jest "zafalszowane" ...no ale powiedzmy ze to szczegol . Ogolnie to nie jestem zadowolony z tego sprzetu , nie wiem jak wam , ale mnie sie profilux coraz mniej podoba , a ten nowy modul ktory wyszedl to juz calkiem stata kasy , do niczego to nie jest potrzebne , zwlaszcza ze ten moj profilux i tak sfiruje . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2008 Pomiar Ph nie jest tak dokladny jak naprzykald w kompie Tunze , Profilux wyswietla tylko calkowite wartosci jak np; Ph 8,2 , 8,3 , 8 ,4 itd....tym samym to Ph zawsze jest "zafalszowane" ...no ale powiedzmy ze to szczegol :confused: PH 8.09 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2008 aha , tak t osobie wymyslili zeby kupic ten zewnetrzny wyswietlacz No fakt i trzeba bedzie go zamowic , bo Profilux wyswietla tylko wartosci calkowite (czy moze mam tam cos przestawione ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2008 Specjalnie dla Zbyszka: Po upgrade 4.00 pokazuje dwie cyfry po przecinku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TORPEDO 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2008 Po pierwsze: masz stary firmware. Już od dawna pokazuje dwa miejsca po przecinku. Po drugie: odsuń czujnik dolewki od urządzeń elektromagnetycznych (jakieś pompy, stateczniki od lamp itp) - przestanie świrować. Nawet Tunze osmolator świruje w poblizu pompek itp - wiem bo sam sprawdziłem. Mariusz był pierwszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2008 Okazalo sie ze Zbyszek mail firmware 3.04 i wielce niezadowolony z profiluxa byl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2008 smiga , upgrade pomoglo wielkie dzieki Mariusz:) hehe i dolewka jakos teraz lepiej smiga , zalapuje momenet sprawdzalem jak nie ma tylko kontaktu z woda chyba bede znowu z Profiluxa zadowolniony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2008 Po pierwsze: masz stary firmware. Już od dawna pokazuje dwa miejsca po przecinku. Po drugie: odsuń czujnik dolewki od urządzeń elektromagnetycznych (jakieś pompy, stateczniki od lamp itp) - przestanie świrować. Nawet Tunze osmolator świruje w poblizu pompek itp - wiem bo sam sprawdziłem. Mariusz był pierwszy nie no ten czujnik optyczny mam od pomopy jakies 20 cm ,..malo ? Probowalem go umiescic dalej ale skubany wiesza sie raz na jakis czas zauwzylem :/ narazie nie moge znalesc bledu , zreszta zobazcymy moze teraz bedzie ok . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TORPEDO 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2008 Trudno powiedzieć czy mało, zależy jak mocna pompa Profilux to świetne urządzenie, ale bardzo słabo ekranowane - jeśli się zadba aby sam profilux i kable od niego oraz czujniki i elektrody nie znajdowały się w obrębie działania pól elektromagnetycznych innych urzadzeń to działa naprawdę niezawodnie. Sam zadbałem o powyższe i naprawdę nie mam z nim najmniejszych problemów -dlatego wszystkim którym wydaje się, że im profilux szaleje polecam rozejrzenie się czy coś nie powoduje zakłóceń w jego pracy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2008 u mnie z ta dolewka w sumie tylko byl problem , lub jest nadal :] nie wiem , narazie dziala . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Maj 2008 dolewka mnie dobila , kupuje cos innego mam dosyc , badziew totalny wiesza sie non stop , dzialala dobrze przez 3,5 miesiaca a teraz take icyrki wyprawia ze to sie wpale nie meisci . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Maj 2008 No niestety dzisiaj w nocy moj profilux sie zepsul. Nie wylaczyl T5 i swiecily sie cala noc. Chyba belka zasilajaca padla gdyz jest prad w gniazdku a dioda sie nie swieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Maj 2008 a mnie ta dolewka wykonczy , co bym nie robil nie chce dzialac wiesza sie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach