Skocz do zawartości
Zbyszek

Przewod do Profilux`a

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to jest ten sam przewod ktorym laczymy Profilux`a , tyle ze z wejsciem USB ?

W tym moim nowym laptoku nie mam takiego wejscia jak w PC , wiec narazie nie moge podpiac Profilux`a , zastanawiam sie nad tym przewodem .

258_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest zwykly adapter usb-com smialo mozesz kupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, problem polega na tym ze nie kazdy adapter wspolpracuje poprawnie z Profiluxem.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w sklepie kupilem pierwszy najtanszy adapter i dziala...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie sie ten Profilux prawde powiedziawszy to wogole odpodobal , dolewka sie wiesza (utrzymuje ja sucha w czystosci i tylko minimalnie do wody dotyka jej koncowka , pomimo tego potrafi sie zawiesic (optyczna miala byc :0 )

Mozliwe ze w belce przekazniki sa jakies walniete i nie zawsze tam zalaczaja .

Pomiar Ph nie jest tak dokladny jak naprzykald w kompie Tunze , Profilux wyswietla tylko calkowite wartosci jak np; Ph 8,2 , 8,3 , 8 ,4 itd....tym samym to Ph zawsze jest "zafalszowane" ...no ale powiedzmy ze to szczegol .

Ogolnie to nie jestem zadowolony z tego sprzetu , nie wiem jak wam , ale mnie sie profilux coraz mniej podoba , a ten nowy modul ktory wyszedl to juz calkiem stata kasy , do niczego to nie jest potrzebne , zwlaszcza ze ten moj profilux i tak sfiruje .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomiar Ph nie jest tak dokladny jak naprzykald w kompie Tunze , Profilux wyswietla tylko calkowite wartosci jak np; Ph 8,2 , 8,3 , 8 ,4 itd....tym samym to Ph zawsze jest "zafalszowane" ...no ale powiedzmy ze to szczegol

:confused::confused::confused: PH 8.09

259_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha , tak t osobie wymyslili zeby kupic ten zewnetrzny wyswietlacz :(

No fakt i trzeba bedzie go zamowic , bo Profilux wyswietla tylko wartosci calkowite (czy moze mam tam cos przestawione ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Specjalnie dla Zbyszka:

Posted Image

Po upgrade 4.00 pokazuje dwie cyfry po przecinku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze: masz stary firmware. Już od dawna pokazuje dwa miejsca po przecinku.

Po drugie: odsuń czujnik dolewki od urządzeń elektromagnetycznych (jakieś pompy, stateczniki od lamp itp) - przestanie świrować. Nawet Tunze osmolator świruje w poblizu pompek itp - wiem bo sam sprawdziłem.

Mariusz był pierwszy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okazalo sie ze Zbyszek mail firmware 3.04 :P i wielce niezadowolony z profiluxa byl :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

smiga , upgrade pomoglo :P wielkie dzieki Mariusz:)

hehe i dolewka jakos teraz lepiej smiga , zalapuje momenet sprawdzalem jak nie ma tylko kontaktu z woda :( chyba bede znowu z Profiluxa zadowolniony ;)

260_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze: masz stary firmware. Już od dawna pokazuje dwa miejsca po przecinku.

Po drugie: odsuń czujnik dolewki od urządzeń elektromagnetycznych (jakieś pompy, stateczniki od lamp itp) - przestanie świrować. Nawet Tunze osmolator świruje w poblizu pompek itp - wiem bo sam sprawdziłem.

Mariusz był pierwszy :(

nie no ten czujnik optyczny mam od pomopy jakies 20 cm ,..malo ?

Probowalem go umiescic dalej ale skubany wiesza sie raz na jakis czas zauwzylem :/ narazie nie moge znalesc bledu , zreszta zobazcymy moze teraz bedzie ok .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno powiedzieć czy mało, zależy jak mocna pompa :(

Profilux to świetne urządzenie, ale bardzo słabo ekranowane - jeśli się zadba aby sam profilux i kable od niego oraz czujniki i elektrody nie znajdowały się w obrębie działania pól elektromagnetycznych innych urzadzeń to działa naprawdę niezawodnie. Sam zadbałem o powyższe i naprawdę nie mam z nim najmniejszych problemów -dlatego wszystkim którym wydaje się, że im profilux szaleje polecam rozejrzenie się czy coś nie powoduje zakłóceń w jego pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie z ta dolewka w sumie tylko byl problem , lub jest nadal :] nie wiem , narazie dziala .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dolewka mnie dobila , kupuje cos innego mam dosyc , badziew totalny wiesza sie non stop , dzialala dobrze przez 3,5 miesiaca a teraz take icyrki wyprawia ze to sie wpale nie meisci .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety dzisiaj w nocy moj profilux sie zepsul. Nie wylaczyl T5 i swiecily sie cala noc. Chyba belka zasilajaca padla gdyz jest prad w gniazdku a dioda sie nie swieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi