andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2008 Kilka informacji o moim zbiorniku. Szkło 200x85x70 + sump 450 l + zbiornik szczepkowy 400l. Zbiornik załozony w 2004 roku , a od grudnia 2007 jest prowadzony metoda zeovit. Kilka fotek zwierzaków sprzed metody zeo . aktualne zdjecia bede dołaczał stopniowo http://aquagardens.org/aqua-reef/19.jpg http://aquagardens.org/aqua-reef/20.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2008 Słów brakuje:). Andrzej, czy Ty chcesz tym zeovitem jeszcze bardziej pokolorować korale;)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TORPEDO 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2008 Zawsze jak patrzę na zdjęcia Twojego pięknego zbiornika to zastanawiam się co spowodowało Twoją decyzję przejścia na Zeo. No i za tym nasuwa sie nieodparte pytanie (chyba, że jeszcze za wcześnie na odpowiedź ) Warto było? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2008 No własnie na zeo jest narazie gorzej niz było poprzednio. Metode zeo bede próbował zmodyfikowac według własnych upodobań , bo juz wiem że książkowe zeo mi nie odpowiada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TORPEDO 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2008 Tylko jak już skutecznie zmodyfikujesz to nie zapomnij podzielić się recepturą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Kwiecień 2008 No własnie na zeo jest narazie gorzej niz było poprzednio. Nie będe komentował Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian28 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Kwiecień 2008 Andrzeju,zeby potym zeo nie nastąpił jakiś kataklizm bo szkoda by było takiego pięknego zbiornika.Powodzenia i pozdrawiam Adrian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Kwiecień 2008 Zdjęcia tego zbiornika na cóż, jak zwykle powalają, szkoda gadać, super. Gratuluję odwagi z przejściem na inny system, i trzymam kciuki żebyś to Zeo ponaginał po swojemu. Ciekawy jestem jak baniak będzie wyglądał, bo usunąłeś DSB, pewnie trochę skałki sie odsłoniło i pewnie jakieś nowe Koralowce doszły:-) Nie rozumiem dlaczego ten zbiornik jeszcze nie był w TOTM? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cika 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Kwiecień 2008 Jak się nazywa rozgwiazda na ostatnim zdjęciu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steril 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Kwiecień 2008 zdjecia i zbiornik powalaja na kolana, poza tym ten zbiornik i jego wyglad spelnil jedna bardzo wazna funkcje - stal sie motorem napedowym dla kilku innych zbiornikow, w tym dla mojego - czasem przeklinam ta chorobe, ale coz, trzeba sie nauczyc z nia zyc:) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Kwiecień 2008 czasem przeklinam ta chorobe, ale coz, trzeba sie nauczyc z nia zyc:) Pozdrawiam hehe bardzo dobrze powiedziane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Kwiecień 2008 Zbiornik sie zmienił od czasu przejscia na zeo. Pozbyłem się duzych korali bo urosły zbyt wielkie i nie miesciły się w zbiorniku nie mówiąc o agresji względem siebie. Dlatego trzeba było zbiornik sprowadzic do parteru. Po takich radykalnych zmianach w setupie , jak usunięcie DSB trzeba bylo zastapić go czyś innym , dajacym sie bardziej kontrolowac , stąd decyzja o zeo. Metoda zeo jest bardzo skuteczna , ale narazie nie spełnia moich oczekiwań . Moim zdaniem w całym lańcuchu zeo , nie wszyskie ogniwa sa dobrze dobrane , dlatego zbiorniki na zeo tak sie róznią. Mam nadzieje ,że stosując zeo + kombinacje innych produktów uzuskam efekt do którego dążę.. O postępach bede informował Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2008 ........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2008 A jak tam ceramika sie sprawuje dalej cos oddaje do wody?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2008 Ceramika jest ok , juz wyglada jak skała. na pozatku cos tam puszczala , bo glony bardzo szybko rosły na nej , ale juz jest dobrze . Testy labolatoryjne pokazały krzemiany na poziomie zerowym . Jestem zadowolony z tej ceramiki i moge smialo ja polecić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2008 hmm ale z tego co pamietam na poczatku ciekawie to nie wygladało z ta ceramika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2008 na poczatku nigdy za ciekawei nie wygalda , zawsze jakies tam glony wyskoczyc musza . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Kwiecień 2008 niechodzi mi o glony tylko o SI ktore Andrzej miał w akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach