Skocz do zawartości
andrniew

rafa andrniewa

Rekomendowane odpowiedzi

Ciągle cos zmieniam , jak juz bedzie wszytko na swoim miejscu to porobie fotki całego zbiornika. Ceramiki juz nie wiele widać jak napisal Tomek . Ceramika porosła algami wapiennymi i nikt nie powie że to ceramika , tylko kształt zdradza.

Bardzo zadowolony jestem z ceramiki od @balona . Nastepny zbiornik jak bede stawiał również bedzie na ceramice od tego dostawcy .

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Andrzeju czy koniecznie trzeba rezygnować z żywej skały na rzecz ceramiki,przy przejściu na zeo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie mówił ,że jest taka potrzeba. Ja zdecydowalem sie na ceramike bo pod SPSy- jest bardziej ustawna. I tak po 3-4 miesiacach zamieni sie w zywa skałę , a ksztalt zdecydowanie ładniejszy.

Jesli masz skalę i jest ładna , nie ma aiptazji i innych plag to nie musisz jej zamieniać na ceramike , ale jesli planujesz dopiero zakup skały to rozwaz ceramike :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akwarium hula od roku.Mam zamiar przejść na zeovit,ale szkoda mi jest psuć dotychczasową kompozycję:)Myślałem o odessaniu DSB i pozostawieniu skały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedz mi Andriew czy mozliwe jest zalozenie zbiornika z SPS na samej ceramice? Wlasnie odpalam akwarium i planuje same SPS i mocno zastanawiam sie nad ceramika. Jesli tak to jak duzo ma jej byc? ( akwa ma wymiary 200x60x55)

Pozdrawiam

Krzysztof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie ,że tak . Mozesz śmiało startowac na samej ceramice . Zero problemów z plagami . Włąsciwosci filtracyjne i tak uzyska po kilku miesiacach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andrzeju ja zapytam sie ciebie jak to jest z ta ceramika w standartowych zbiornikach bez Zeo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceramika po 4 miesiacach jest nie do odróznienia od skały. Oczywiscie ze może byc sama ceramika , w zbiorniach niezeowitowych również .

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm a ja mylałem inaczej czyli czesc skały musi zostac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andrzej - napisz proszę jaką metodę wypracowałes dawkowania podstawy ZOE w swoim systemie, gdzieś wcześniej napisaleś, że dawkowanie książkowe Cię zawiodło. Jak to wygląda teraz u Ciebie ?? (Sam eksperymentowałeś czy np, posilałeś się wiadomościami od np. Alexandra ?) Pytam z ciekawości oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam dostosowałem dawki do swojego zbiornika eksperymentując.

Zeovit potrzebuje wyczucia , a kazdy zbiornik jest inny więc zapotrzebowanie też jest różne.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewątpliwie nie ma dwu takich samych zbiorników, mnie ciekawi jak to wygląda u Ciebie. Czego dajesz więcej / mniej w stosunku do receptury KZ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dozuję tylko podstawowe produkty : bak , start , food + AAHC i Vitalizer , sporadycznie K balance.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uhhh Andrzej nie daj się tak ciągnąć za język ;-) napisz jak dozujesz w stosunku do "książek"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi