andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2008 Ciągle cos zmieniam , jak juz bedzie wszytko na swoim miejscu to porobie fotki całego zbiornika. Ceramiki juz nie wiele widać jak napisal Tomek . Ceramika porosła algami wapiennymi i nikt nie powie że to ceramika , tylko kształt zdradza. Bardzo zadowolony jestem z ceramiki od @balona . Nastepny zbiornik jak bede stawiał również bedzie na ceramice od tego dostawcy . pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2008 oooo bedzie nowy zbiornik . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Listopad 2008 Witam.Andrzeju czy koniecznie trzeba rezygnować z żywej skały na rzecz ceramiki,przy przejściu na zeo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Listopad 2008 Nikt nie mówił ,że jest taka potrzeba. Ja zdecydowalem sie na ceramike bo pod SPSy- jest bardziej ustawna. I tak po 3-4 miesiacach zamieni sie w zywa skałę , a ksztalt zdecydowanie ładniejszy. Jesli masz skalę i jest ładna , nie ma aiptazji i innych plag to nie musisz jej zamieniać na ceramike , ale jesli planujesz dopiero zakup skały to rozwaz ceramike Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Listopad 2008 Akwarium hula od roku.Mam zamiar przejść na zeovit,ale szkoda mi jest psuć dotychczasową kompozycję:)Myślałem o odessaniu DSB i pozostawieniu skały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Listopad 2008 obniz warstwe DSB do 4 cm , resztę pozostaw bez zmian. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkriss 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Listopad 2008 A powiedz mi Andriew czy mozliwe jest zalozenie zbiornika z SPS na samej ceramice? Wlasnie odpalam akwarium i planuje same SPS i mocno zastanawiam sie nad ceramika. Jesli tak to jak duzo ma jej byc? ( akwa ma wymiary 200x60x55) Pozdrawiam Krzysztof Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Listopad 2008 Pewnie ,że tak . Mozesz śmiało startowac na samej ceramice . Zero problemów z plagami . Włąsciwosci filtracyjne i tak uzyska po kilku miesiacach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkriss 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Listopad 2008 A jak duzo ma jej byc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Listopad 2008 Andrzeju ja zapytam sie ciebie jak to jest z ta ceramika w standartowych zbiornikach bez Zeo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Listopad 2008 Ceramika po 4 miesiacach jest nie do odróznienia od skały. Oczywiscie ze może byc sama ceramika , w zbiorniach niezeowitowych również . pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Listopad 2008 hmm a ja mylałem inaczej czyli czesc skały musi zostac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Listopad 2008 Kto powiedział ,że musi ? Może byc sama ceramika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harari 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2008 Andrzej - napisz proszę jaką metodę wypracowałes dawkowania podstawy ZOE w swoim systemie, gdzieś wcześniej napisaleś, że dawkowanie książkowe Cię zawiodło. Jak to wygląda teraz u Ciebie ?? (Sam eksperymentowałeś czy np, posilałeś się wiadomościami od np. Alexandra ?) Pytam z ciekawości oczywiście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2008 Sam dostosowałem dawki do swojego zbiornika eksperymentując. Zeovit potrzebuje wyczucia , a kazdy zbiornik jest inny więc zapotrzebowanie też jest różne. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harari 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2008 Niewątpliwie nie ma dwu takich samych zbiorników, mnie ciekawi jak to wygląda u Ciebie. Czego dajesz więcej / mniej w stosunku do receptury KZ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2008 Dozuję tylko podstawowe produkty : bak , start , food + AAHC i Vitalizer , sporadycznie K balance. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harari 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2008 Uhhh Andrzej nie daj się tak ciągnąć za język ;-) napisz jak dozujesz w stosunku do "książek" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach