Skocz do zawartości
dominik

snakecharner...

Rekomendowane odpowiedzi

...zamknąłeś temat Sławka (@slawomirdyl)

bo...???

Skoro nie ma cenzury to wytłumacz na forum publicznym-którego jesteś moderatorem, czemu to uczyniłeś... wszak nic aż takiego tam się nie działo (przynajmniej przez ostatnie 24h aby to uczynić) ... zadałeś tylko 1 pytanie "co ma link który Sławek wkleił wspólnego ze sprawą... po czym po półgodzinie zamknąłeś temat... Prosił cię ktoś o to?

Oczywiście nie popieram i sam zwracam uwagę szanownym kolegom, jak przesadzają z ciskaniem w innych akwarystów czy sklepy... i nie lubię tematów awanturniczych... ale zamknięcie tego "bo tak" to trochę lipa (wolność słowa i wypowiedzi)... no chyba że tą wolność Ty ograniczasz i ją wyznaczasz... to nam wszystkim o tym powiedz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prostu zapewne ktoś naruszył czyjeś interesy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram wielu z nas ma sobie wiele do zarzucenia ale niestety to nie tematy na tym forum

Ostatnio tylko czytam ... bo nic mi nie pozostaje , nawet nie mam ochoty logować się na forum .Parę razy potrzebowałam już pomocy i jakoś daję sobię radę. Może niech sobie założą forum sporów i wniosków bo tutaj to chyba nie te klimaty

Pozdrawiam

Angelika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrozumiałbym zamknięcie tematu gdyby robiła się trzoda.Jeśli komuś nie pasują takie tematy niech poprostu nie czyta.Jak widzę setny temat z cyklu"ratunku błazenki nie chcą wejśc do ukwiału",to go omijam.

Z ilości postów popierających Sławka wynika ,że jakoś temat strasznie nie przeszkadzał.

Snakeu nie bądż taki skoczek :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i bardzo dobrze że tak to się skończyło,bo to juz było przegięcie!!! lampy,lampy i reef shop,lampy ,lampy i reef shop, i tak za przeproszeniem KU....WA od roku!!!!!!

:down: :down: :down: :down: :down:

sam kiedys skrytykowałem jeden za sklepów,ale widocznie się należało! ale to było raz moze dwa

cholera ale nie ponad rok prawie codziennie tak jak oni to robia,to nie jest wolnośc słowa to jest natarczywosc i nekanie

dobrze ze wkońcu ktoś zareagował

Edytowane przez juwewaldi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juwewaldi popieram i nie dlatego że mam ale dlatego że tak się nie robi można raz dwa ale nie cały czas nie wspominając że mi już na prv ktoś coś wysyła a to już dla mnie przegięcie na maxa

Edytowane przez cris6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snakeu nie bądż taki skoczek :P

POPIERAM!:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie liczyłem się z tym że przestane być lubiany o ile w ogóle byłem .

Ale to forum idzie w złym kierunku i trzeba to szybko zmienić.

Nie twierdze że będę blokował wszystkie tematy związane z opiniami , ale mam dosyć czytania tylko o tym jak dana firma robi coś źle .

To forum ma służyć pomocy nowym i starym morszczakom , ale nie za wszelką cenę zniechęcając do danego sklepu .

Każdy ma swoje doświadczenie z danym sklepem , raz jest lepiej a raz gorzej . Wiadomo że akwarystyka morska wiąże się z dużą kasą , a tam gdzie kasa to wiadomo co jest :-)

A dlaczego teraz się zdecydowałem tak postąpić , stało się to po przeczytaniu tego tematu http://aqua-reef.pl/topic/2965-staredobre-aqua-reef/

I będę robił wszystko aby wrócić do starych dobrych czasów , gdzie wypowiadały się osoby które się znają i mają chęć pomocy.

To tyle jeśli chodzi o moje wytłumaczenie.

Pozdrawiam

Konrad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

snakecharner- Pewnie masz poniekąd rację... ale mam jedną olbrzymią prośbę.... nie zapędźmy się w tym tak jak nano-reef... gdybym tam trafił na początku zamiast tu... to po 1 czy 2 cenzurach bym sobie odpuścił... tam to jest jakiś CHORY OBŁĘD! Zapytałem czy ktoś pomoże mi z sumpem- cenzura (zamknięcie wątku)! Chcę sprzedać dwie rybki, których ceny nie znam bo w żadnym sklepie ich nigdy nie widziałem - cenzura (blokada wątku)! Brak używania polskich końcówek- wyoślenie i zrobienie z człowieka idioty (nieuka!) Mam nadzieje, że tego na naszym forum nie będzie:) Myślę, że każdy z nas swój rozum ma i nie musi być przez moderatora kontrolowany:) uważam też, że nasze forum jest bardzo meryturyczne:) Mi przykładowo od samego początku wiele osób pomagało na czele z BigWalkerem, Sławkiem Dylem i Hepatusem i robią to w sposób bardzo konkretny... Podzielić się newsami dot. sklepu też jest ok:) ja przykładowo patrzę na to przez palce... wkońcu rozmawiamy o żywych zwierzętach a z tymi gwarancji nigdy nie ma:) ja kupuje zwierzaki w Katowicach w takim sklepie gdzie większość z was by nie weszła (żadne z przytaczanych na forum), wszystkie rybcie mi żyją, pewno że zapłaciłem w kilkoma zwierzakami frycowe... ale pewnie kupując nawet w Acroporze coś by mi padło:)

Reasumując każdy człowiek myślący potrafi odróżnić co dobre a co złe, co jest czyjąś zagrywką a co rzetelną prawdą:)

Nawet w wątku o Panu Kosteckim (o którym słyszałem jedynie legendy a którego nie znam osobiście i pewnie nigdy nie poznam), śmierdzi mi prywatą... w każdej firmie zdarzą się jakieś fuszerki... dwa zdjęcia wyrwane z kontekstu nie świadczą o niczym.... zresztą nikt nie ma dowodu, że to jego robota... (NIKOGO TU NIE BRONIE A JEDYNIE POKAZUJE MOŻLIWOŚCI MANIPULACJI INFORMACJĄ!) Zresztą z taką fuszerką na dzisiejszym, bardzo konkurencyjnym rynku, by się nie utrzymał:)

Uważam zatem, że blokując wątki narzucamy swój tok rozumowania:) widziałem wielu z was na zlocie i co jak co mogę niektórym zarzucić... ale na pewno nie brak inteligencji!!! a z tą nie zginiecie nawet pomiędzy takimi wątkami:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@snakecharner no w końcu ktoś zareagował tylko czemu tak późno ? :good2: :good2: :good2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bójcie się nie mam zamiaru wprowadzić dragońskich metod :-)

Nie będę się czepiał jak piszecie , tylko żeby wiedział co piszecie .

Wróćmy do tematów naszej kochanej akwarystyki i będzie git .

Stoodent - dlaczego tak późno , bo liczyłem że z czasem tematy dyskusji się znudzą ale się myliłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...jak kogoś nie interesuje wątek to po co go czyta? Przecież ma wolną wolę i potrafi decydować co czytać a co nie... więc idąc dalej, po co czyta a później pisze że dobrze iż wątek został zamknięty... Nie potrafi się oprzeć pokusie aby nie poczytać?

Jak dziecko, za które Tata musi wyłączyć "TV" bo on sam nie może się opanować?

...generalnie chodzi mi o swobodę wypowiedzi, wolny wybór do tego co chcę czytać a co nie... a nie decydowanie za mnie, co mnie się podoba a co nie. Bo jak mnie coś nie interesuje to tego nie czytam... a nie wypisuje że się cieszę że wątek został zamknięty, bo ja nie potrafię rozróżnić sam co mi się podoba a co nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze Tobie odpowiem , nigdy nie miałem nic wspólnego z żadną firma związana z akwarystyką morską.

Jesteś dosyć młodym morszczakiem , ale jakbyś trochę poszukał to byś wiedział że nie mam powodów do uwielbiania sklepu o która jest tu wiecznie zadyma.

Ale było minęło mam swoje zdanie ale nie powracam do tego tematu codziennie.

Dla mnie temat został zamknięty dawno temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie:) widzę, ciśnienie niektórych użytkowników aby z naszego forum zrobić drugiego nano-reefa.... a wg. mnie na logikę... to są dwie opcje... ci którym nie podoba się swoboda niech idą na nano... i na odwrót, ci co ją lubią przychodzą na aqua:D i wszystko gites:D ja jeszcze rozumiem zamykanie wątków z obelgami, wulgaryzmami... ale tematy jak ten Sławka... że go straszą sądem bo wyraża opinię... Ludzie opamiętajmy się:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...jak kogoś nie interesuje wątek to po co go czyta? Przecież ma wolną wolę i potrafi decydować co czytać a co nie... więc idąc dalej, po co czyta a później pisze że dobrze iż wątek został zamknięty... Nie potrafi się oprzeć pokusie aby nie poczytać?

Jak dziecko, za które Tata musi wyłączyć "TV" bo on sam nie może się opanować?

...generalnie chodzi mi o swobodę wypowiedzi, wolny wybór do tego co chcę czytać a co nie... a nie decydowanie za mnie, co mnie się podoba a co nie. Bo jak mnie coś nie interesuje to tego nie czytam... a nie wypisuje że się cieszę że wątek został zamknięty, bo ja nie potrafię rozróżnić sam co mi się podoba a co nie...

Ale przez takie rozumowanie nie piszą osoby które mają naprawdę coś do powiedzenia , bo wiedzą że nie ma sensu bo ktoś im zaraz napisze że jest be.

Jeszcze raz powtarzam nikt na silę nie będzie zamykał tematów , trzymajmy się tylko tematów związanych "Akwarystyka Morska" a nie biznesów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piszą... a co uważają za zbyteczne, tego nie czytają... nikt nie musi się bawić w Boga i decydować za nich... No chyba że zlikwidujesz też zakładkę OT abyśmy nie mogli o innych rzeczach dyskutować a tylko o akwarystyce... a kto napisze coś innego to usuwamy... Tak to wygląda...

Temat OT to temat OT... nie o akwarystyce... myśle że nie jest to trudne do pojęcia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie:) widzę, ciśnienie niektórych użytkowników aby z naszego forum zrobić drugiego nano-reefa.... a wg. mnie na logikę... to są dwie opcje... ci którym nie podoba się swoboda niech idą na nano... i na odwrót, ci co ją lubią przychodzą na aqua:D i wszystko gites:D ja jeszcze rozumiem zamykanie wątków z obelgami, wulgaryzmami... ale tematy jak ten Sławka... że go straszą sądem bo wyraża opinię... Ludzie opamiętajmy się:D

Nie mnie osadzać Sławka czy zasłużył czy nie , można napisać Swoja opinie ale nie drążyć w nieskończoność i udowanniac na siłe że cos jest złe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.