Skocz do zawartości
dominik

snakecharner...

Rekomendowane odpowiedzi

piszą... a co uważają za zbyteczne, tego nie czytają... nikt nie musi się bawić w Boga i decydować za nich... No chyba że zlikwidujesz też zakładkę OT abyśmy nie mogli o innych rzeczach dyskutować a tylko o akwarystyce... a kto napisze coś innego to usuwamy... Tak to wygląda...

Temat OT to temat OT... nie o akwarystyce... myśle że nie jest to trudne do pojęcia...

Czy nie uważasz że forum zostało stworzone aby dyskutować o akwarystyce ?

I większość tematów powinna się tego tyczyć. A nie tak jak jest teraz ze jest bitwa który sklep sprzedaje lepsze lampy ?

Czy to nie My mamy decydować co dla nas jest lepsze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@snakecharner - ja widzę że nie do końca rozumiesz treść wątku który zamknąłeś... bo był on o wyrażaniu opinii i o tym jak się to kończy... z lampami w tle:)

No to zlikwiduj OT i sprawa załatwiona... bo zgadzam się, to portal akwarystyczny... ale po coś powstała zakładka OFF TOPIC...? No chyba że zrobisz dodatkowy regulamin o czym tam można sobie dyskuowac a co jest bezwzględnie zakazane...

Zeby była jasność... mnie do szału doprowadza już wychwalanie lamp, prześmiewanie p.Przemka i RS i chwalenie się ile to lamp sprzedała firma konkurencyjna... ale nikomu nie każe zamykać tego... bo jest wolność słowa i swoboda wypowiedzi...

...a właściwie była, bo ją właśnie zlikwidowałeś na tym forum... i nad tym ubolewam...

...powtarzam po raz kolejny... nie chcesz, nie czytaj... to temat OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snake mówiąc ,że na forum nie piszą ludzie,którzy mają naprawdę coś do powiedzenia ,chyba nas trochę lekceważysz...

Nie zapominaj ,że AR było zawsze jakąs alternatywą dla NR,właśnie dlatego,że nie blokowano tu tematów z byle powodu.

W tenacie Sławka nie działo się nic strasznego...wielu z nas wyraziło swoją z nim solidarność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyjdźmy na ulicę! Wy na pomorzu ja na południu.... Walczmy o naszą wolność!! Wolność do wyrażania opinii!! Propagandzie cenzury zaproponowanej przez szanownych panów moderatorów NR mówimy stanowcze i zdecydowane: RACZEJ NIE!;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snake'u, juwewaldi, balon i reszta ktora jest za prostowaniem forum....

z wielkim entuzjazmem i delikatnym podnieceniem oczekuje Waszych wspanialych watkow akwarystycznych pelnych nowej tresci lub pomocnej dloni ku nowym i starym wyjadaczom.... co jak co ale rzeczowych watkow w Waszym wydaniu jakos juz nie pamietam....

chętnie mile sie zaskocze profesjonalnymi wypowiedziami i dyskusjami merytorycznie wybiegajacymi poza wiedze ogolu gosci forum....

PS. Prawda jest taka ze od roku oglada sie pyskowki z NR lub lampy LED oraz PWM bo.... bo nikt nie pisze nic wiecej i bez tych watkow zamarlo by tu zycie. No dobrze - dochodza jeszcze urodzinowe pozdrowienia i odgrzewanie tematu kosmicznych odpieniaczy w fazie testow od roku....

Prawdziwi guru, ku ktorym chyle glowe, sa w klasycznym passive i i tak najlepiej z nimi rozmawiac na PW

Edytowane przez smithpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dominik po co nakręcasz jakąś bezsensowną dyskusje ?? Zauważ że większość osób które mają spore doświadczenie w akwarystyce z długim stażem już nie piszą na forach, zadałeś sobie pytanie dlaczego tak jest.

Ja (i nie tylko ja ale i wiele osób które znam prywatnie )zaglądam już sporadycznie, bo co nie wejdę to jakaś zadyma, a brak jest merytorycznych dyskusji w temacie akwarystycznym.

Przeważnie są to takie dyskusje jak twoja, reasumując nic nie wnosząca wręcz przeciwnie nakręcająca następna zadymę,pytanie tylko PO CO ???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@stooodent... zadałem sobie pytanie i nawet znam na nie odpowiedz... nie piszą, ponieważ ich zdanie jest wiecznie podważane przez "młodych" akwarystów lub ludzi na tyle upartych że za wszelką cenę usiłują udowodnić rację, mimo że jej nie mają... argumentując swoją wiedzę powielaniem teorii a nie mających pojęcia o praktyce...

A nie przez to że ktoś sobie dyskutuje w dziale NIE O AKWARYSTYCE:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram decyzję Snakecharnera. Ja juz na to forum prawie nie zaglądam - co drugi temat to kłótnia aż żygać się chce. Nie jestem żadnym znawcą morszczyzny- ot po prostu się uczę i nikomu nie odmawiam chęci pomocy - przecież Sławek to bezsprzecznie jeden z większych fachmanów, szczególnie jeśli chodzi o oświetlenie. Jednak moim zdaniem pranie brudów powinno odbywać się miejscu bardziej prywatnym.

A Smith czasem ugryź się w klawiaturę. Nie każdy jest takim znawcą jak Ty i nie każdy kto tu zagląda ma tyle wiedzy by pomagać innym i wdawać się w dyskusje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snake'u, juwewaldi, balon i reszta ktora jest za prostowaniem forum....

z wielkim entuzjazmem i delikatnym podnieceniem oczekuje Waszych wspanialych watkow akwarystycznych pelnych nowej tresci lub pomocnej dloni ku nowym i starym wyjadaczom.... co jak co ale rzeczowych watkow w Waszym wydaniu jakos juz nie pamietam....

chętnie mile sie zaskocze profesjonalnymi wypowiedziami i dyskusjami merytorycznie wybiegajacymi poza wiedze ogolu gosci forum....

PS. Prawda jest taka ze od roku oglada sie pyskowki z NR lub lampy LED oraz PWM bo.... bo nikt nie pisze nic wiecej i bez tych watkow zamarlo by tu zycie. No dobrze - dochodza jeszcze urodzinowe pozdrowienia i odgrzewanie tematu kosmicznych odpieniaczy w fazie testow od roku....

Prawdziwi guru, ku ktorym chyle glowe, sa w klasycznym passive i i tak najlepiej z nimi rozmawiac na PW

Czyli jesteś za tym aby były tylko pyskówki ?

Ja mam odmienne zdanie , niech bedzie mniej postów ale w temacie.

Co do mojej wiedzy jest bardzo skromna i nie piszę aby nie wprowadzać w błąd, ale jest dużo osób które mają dosyć czytania tylko pyskówek i zaczepek i odchodzą i tu między innymi Włodzimierz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dominik Niniejszym sam sobie wystawiłeś ocenę :good2: Lepszej odpowiedzi nie mogłem się spodziewać. No i wykręciłeś następną dyskusje z jadem w tle

Edytowane przez stooodent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snake mówiąc ,że na forum nie piszą ludzie,którzy mają naprawdę coś do powiedzenia ,chyba nas trochę lekceważysz...

Nie zapominaj ,że AR było zawsze jakąs alternatywą dla NR,właśnie dlatego,że nie blokowano tu tematów z byle powodu.

W tenacie Sławka nie działo się nic strasznego...wielu z nas wyraziło swoją z nim solidarność.

Widocznie mnie źle zrozumiałeś albo się źle się wysłowiłem , nie miałem zamiaru nikogo obrażać ani lekceważyć .

Po prostu wiem jakie dostaje PW od osób które mają duża wiedzę z prośbą o usunięcie postu albo konta bo nie widzą dalszego sensu dyskusji.

I to najbardziej mi przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@stooodent ... fakt dyskusja toczy się o akwarystyce morskiej, o teorii i praktyce... grunt to zrozumiec temat w którym się głos zabiera... :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i nakręcamy kolejny temat który nic nie wnosi... ale już tacy jesteśmy, my.. ludzie:)

Może najlepszym kompromisem będzie blokowanie tamatów które przeradzają się w jatkę....

Może coś pomiędzy NR a AR jest złotym środkiem? tylko gdzie wytyczyć granice?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie to tyle, jeśli chodzi o wolność wypowiedzi na AR... można zamknąć wątek:)

Pozdrawiam wszystkich:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się że jednak dojdziemy do kompromisu :-)

Jak większość dojdzie do tego samego zdania że temat można zamknąć to go zamknę :-)

Pozdrawiam

Konrad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ciężko powiedzieć która "wizja" aqua-reef dominuje wśród forumowiczów, może głosowanie? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zróbmy głosowanie, ja też jestem za wolnością słowa, ale ta "moda na sukces" zaczęła mnie już trochę męczyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crabie zamiast tu jakieś plebiscyty urządzać to nastawiaj już cytrynówkę :D Jak wpadniemy z Tomkiem to się nie wyrobisz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.