rybayy 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 Witam od tygodnia świecę nad szkłem 100x50x50 czyli 250 litrów xenonami w halopakach oraz 2 x t5 39W. Postaram się zrobić zdjęcia jak to wygląda. Pozdrawiam Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 Muszę się do Ciebie wybrać Michał :smile: Pegaz mówił ,że nieżle to wygląda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 Ryba dawaj te foty PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 Witam od tygodnia świecę nad szkłem 100x50x50 czyli 250 litrów xenonami w halopakach oraz 2 x t5 39W. Postaram się zrobić zdjęcia jak to wygląda. Pozdrawiam Michał Byłem widziałem efekt znakomioty tylko pozazdrościć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybayy 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 Zapraszam do oglądania na żywo. Tomek czekam na fotografa. Marek aparat w dłoń i dawaj. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 Boją się że zobaczą za wiele wielki plus, postawa znakomita, pomysł superrrrrrrr !!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 W przyszłym tygodniu się zamelduję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 kurcze - Ryba powinien napisać poradnik - Niekonwecjonalne podejście do akwarystyki morskiej Jak by napisał co on robi z tym akwarium to bana by dostała Ale moim zdaniem efekty są bardzo dobre. PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 Bana??? serce by mu wyrwali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 taa i nabili na palu PozdrT P.S. a tak na marginesie Ryba - byś założył swój wątek i opowiedział swoją historię i podejście do akwarystyki morskiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 Tomiooo nie wywołuj wilka z lasu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 chyba Ryby z lasu PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 (edytowane) A skąd wiecie że robię takie prototypy ? Edytowane 21 Styczeń 2011 przez slawomirdyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 Napisz coś więcej o tych ksenonach . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybayy 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2011 Ok no to macie. Morskie mam od 4 lat różne pojemności. Obecnie jest: Akwarium 100x50x50 plus jakiś panel około 40 litrów. Oświetlenie obecnie ksenony 12000K,było 2x39W plus 150 HQI. Odpieniacz Weipro 2012 ale przez 3 lata nie było i szczerze nie widzę różnicy więc odpieniacz pracuje jak go włączę. Woda tylko z kranu. Skały mam 30 kilogramów i 12 LS. Koralowce LPS,SPS,Miękasy i ostatnio doszła tubka więc mam mix. LPS: -fungia -euphylia x 2 odmiany -hydnopora x 2 odmiany -pavona -caulastrea SPS: -montipory 9 różnych kolorów -pocilopory x 2 odmiany -akropory x 2 odmiany -seriatopory x 4 odmiany Miękaski: -zoa różne -cladiella -grzybki różne -brierum zielone -pseudogorgonia -rikordea 2 odniany Niefoto: -tubka zółta Do tego ślimaki,kraby,krewetki rurówki i rozgwiazda piaskowa. To tyle z życia a i jeszcze ksenia biała na szybach. Ryby 2xnemo, hepatus, jakieś dwa garbiki,salarias i pseudantias. Podmiany robie raz na 2 może 3 miesiące oczywiście woda z kranu. Dozowanie nic. Karmienie suchy i mrożonki dla ryb 1x dziennie dużo,czasami zmiksuję coś dla korali. Jeśli czegoś nie opisałem pytajcie, fotki jak wpadnie Marek z aparatem. A testów nie robię. Glonów niepożądanych brak. Pozdrawiam Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2011 Ja tylko powiem że to jest prawda ostatnio mierzełem u Ryby fosforay i azotany: PO4 - 0.3 (mierzone Hanką, trochę dużo, ale nie dramatycznie ale obecnie wrzucony jest absorber) NO3 <1 - tutaj natomiast salifert, wynik mnie zaskoczył więc zmierzyłem 2 razy i w obu wyszło tak samo.\ Czekam na fotki PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2011 Taa Ryba jak to ryba ma do tego łapę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2011 Ca Kh ... też nie mierzysz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach