Skocz do zawartości
fal

Lampa HQI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy Waszym zdaniem opuszczenie lampy HQI o 10 cm może spowodować jakieś negatywne działanie na korale , np popalenie tipów ? , dodam że lampa to 2x250HQI i w tej chwili wisi 30 cm nad zbiornikiem.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie możesz opuścić do 20cm,też tak miałem:)

Przez pierwsze kilka dni skróć czas świecenia i wszystko będzie ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie mam lampe hqi 2x250 w UFO Classic do tej pory wszystko było ok a od początku tygodnia żadnym się zapala świeci po jakiś 15 minutach zaczyna mrugac i gaśnie na kilka minut po czym znów się zapala i tak w kółko co to może być żarniki maja około 3 miesięcy pozdrawiam I czekam na jakaś odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam konstrukcji tej lampy jaki balast mają ale miałem kiedyś podobny przypadek. Spowodowane to było nagłym wachnięciem prądu w siecji. Musiałem wymienić balast.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A m gdzie ten balast można kupić żeby wymienić ?? Bo mnie to bardzo denerwuje już 10 minut działa potem znowu 10 nie działa . Dzięki za pomoc .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem tam gdzie ją zakupiłeś. Ale może najpierw do jakiegoś zakładu naprawiającego TV może się okazać że to jakiś mały problemik ze stykami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko lampa zostalA zakupione używana i ona jest raczej stara ponieważ tak wyglada. Zobaczę może podjade jutro gdzieś do jakiegoś elektryka mam nadzieje ze to jakaś drobnostka. Może jutro ja rozkręca i zobaczę może jakiś przewód się tylko nadpalil albo coś .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tylko jedna strona by się prZegzewala ?? Spróbuje może jakiś wuatraczek zamontować . Sam nie wiem co to może być jutro zostawie otwarte okno w pokoju cały dzień i zobaczę co będzie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchajcie lampe podłączyłmem bezpośrednio pod gniazdko i teraz jest wszystko ok tylko muszę ręcznie ją wyłączać . czy to mogła być wina automatycznego wyłącznika prądu , tego czasowego ?? teraz mam pod niego podłaczone tylko t5 i wszystko jest ok ale chyba t5 nie są takie wrażliwe na spadki napięcia .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lampa gasła cały czas dzisiaj zamieniłem żarniki miejscami okazało się ze jeden ten który gaśnie jest uszkodzony po przelozeniu zgasł niestety szkoda .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie po krotkiej przerwie w temacie mam takie pytanie czy mozna z lampy 2x250 zrobic 1x250 tak jakby ja obciac ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi